vandaag geopend van 10:00 tot 16:00
Activiteit boeken
wave top

02/10/2022 om 11:00 uur Weekend van de Wetenschap 2022 Toen, nu en later?

Al eeuwen strijden we in ons land tegen het water. De stormvloed van 26 december 838 is de oudste waar iets over bekend is. En in juli 2021 waren er nog overstromingen in Limburg, Belgie en Duitsland.

Tijdens deze rondleiding duiken we in het verleden, laten we zien hoe we onszelf in de loop der tijden steeds beter zijn gaan beschermen tegen hoog water en kijken we ook naar de toekomst: klimaatverandering, zeespiegelstijging, de uitdagingen worden steeds groter!

Bij onze prachtige nieuwe "overstromingswand" vertelt de rondleider over de stormvloeden van toen, wordt je meegenomen naar het watervertelplein om interactief te ervaren wat we al bedacht hebben om het water nu tegen te houden en kom je erachter hoe we naar de toekomst kijken.

Het hoogtepunt van de rondleiding speelt zich buiten af: een bezoek aan de grootste robot van de wereld, de Maeslantkering. Hoe werkt de kering, hoe vaak sluiten deze grote armen en wat gebeurt er daarna: de rondleider legt het allemaal uit!

Eenmaal terug in het Keringhuis is het de beurt aan de ingenieurs van de toekomst. De kinderen mogen tekeningen maken van hoe Nederland er over 100 jaar uit zou kunnen zien. 

 

 

Lengte
60 minuten
Kosten
Volwassenen: € 4.50, kind: € 2.40
Plaatsen vrij: 18

 

Vul hieronder uw gegevens in om te boeken

UW GEGEVENS

Onze nieuwsbrief ontvangen?