Google Translate
vandaag geopend van 11:00 tot 17:00
Boek nu
Over ons
wave top

Pers

Pers uit binnen- en buitenland is van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze deskundige persvoorlichters. Een rondleiding inclusief een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering behoort tot de mogelijkheden en kan indien gewenst in het Engels of Duits gegeven worden.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Voor inhoudelijke vragen over of meer beeldmateriaal van de Maeslantkering kunt u contact opnemen met het Keringhuis: 088-7970630 of info@keringhuis.nl.

Hieronder kunt u de persmap downloaden. In de map vindt u contactinformatie, foto's, filmbeelden en diverse factsheets over de Maeslantkering, Hartelkering en de Hollandsche IJsselkering. Ook is er diverse informatie over (onderdelen van) het Deltaprogramma, Ruimte voor de Rivier en Zandmotor.

Informatie in het Nederlands (126 MB)

Information in English (3 MB)

Information in other languages (11 MB)

Video Nederlands (450 MB)

Video English (450 MB)

Photos (58 MB)

Beeldmateriaal

Op zoek naar beeldmateriaal van de Maeslantkering voor een presentatie of een spreekbeurt op school? Klik hier. Zit de juiste foto of video er niet tussen neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij je verder helpen. Graag het Keringhuis noemen als bronvermelding bij plaatsing.

Adres en bereikbaarheid

Het Keringhuis is gevestigd aan de Maeslantkeringweg 139, 3151ZZ te Hoek van Holland. U kunt ons bereiken via 088-7970630 of via info@keringhuis.nl

Auto

Het Keringhuis is goed bereikbaar met de auto. We hebben een eigen, ruime parkeerplaats direct naast het Keringhuis.

Openbaar vervoer

Met de metro rijdt u in ongeveer een half uur vanuit Rotterdam naar Hoek van Holland. U stapt uit bij station Hoek van Holland Haven.

https://www.ret.nl/home/reizen/kaarten-plattegronden.html

 

Fietsverhuur

Aan de achterzijde van het station vindt u een vestiging van Rotterdam Tourist Information. Naast informatie over de regio kunt u hier ook terecht voor fietsverhuur. De openingstijden zijn dagelijks van 9.30 tot 17.00. Voor meer informatie: https://rotterdam.info/hoekvanholland/ 

De afstand tot het Keringhuis bedraagt 4 kilometer. Te voet wandelt u vanaf het station in circa drie kwartier langs de Nieuwe Waterweg naar het Keringhuis. 

Werken bij

 

OPROEPKRACHT VOORLICHTER, EEN STUDIEBAAN MET INHOUD

Geld, je studiekennis in de praktijk brengen of jezelf ontwikkelen op andere vlakken, met mensen werken en ontmoeten. Wat je motivatie ook is, je vindt het allemaal in een studiebaan als OPROEPKRACHT VOORLICHTER.

Voor opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap Delfland en Havenbedrijf Rotterdam zoeken we gemotiveerde studenten die het leuk vinden om te leren over de belangrijkste projecten die zich afspelen in de regio tussen Leiden, Den Haag en Maasvlakte Rotterdam en daarover voorlichting willen geven aan mensen van over de hele wereld.

Wat bieden wij jou:

 • Een afwisselende baan waarvan je zelf kunt bepalen hoe je die met je studie kunt combineren.
 • Werkervaring bij opdrachtgevers van internationaal aanzien.
 • Ontwikkeling van je algemene kennis en presentatievaardigheden, die je tijdens elke studie, discussie of gesprek kunt toepassen.
 • Al betaald krijgen tijdens het inwerken.
 • Reiskostenvergoeding of de mogelijkheid om een fiets of auto te huren op kosten van de opdrachtgever, afhankelijk van de opdrachtgever.
 • Indien nodig aanvullende certificaten en diploma's op kosten van de opdrachtgever.

Is een baan als OPROEPKRACHT VOORLICHTER iets voor jou?

 • Je bent nieuwsgierig, je volgt een HBO- of WO-studie en je wilt je graag ontwikkelen.
 • Je vindt het leuk om kennis te delen met mensen van alle leeftijden en achtergronden.
 • Je kunt je inleven in anderen en beheerst naast het Nederlands ook het Engels ruim voldoende.
 • Spreek je ook nog Duits of een andere taal, dan is dat helemaal super!
 • Je bent minimaal 2 dagen per maand doordeweeks en in het weekend flexibel beschikbaar, tijdens schoolvakanties vaker.

 

Wil je onderdeel worden van ons team ? Stuur dan een mail aan Patricia de Vries via devries@keringhuis.nl

Nederlandse Watermusea Ons Water

Nederland is een waterland. Dat zie je niet alleen overal om ons heen, maar merk je ook aan het grote aantal watermusea dat ons land rijk is. 

Weet jij bijvoorbeeld hoe belangrijk zoet water is? Of wat er wordt gedaan om Nederland tegen overstromingen te beschermen? Weet je op welke manier water een deel is van onze geschiedenis en hoe het heeft geholpen in de vorming van het Nederlandse landschap? Of welke rol waterlinies speelden tijdens de oorlog?

Via onderstaande link vind je een overzicht van alle Nederlandse watermusea (waaronder het keringhuis):

watermusea Nederland

Partners of Het Keringhuis

logo rijkswaterstaat
logo provincie zuid holland
logo hoogheemraadschap Van Delfland
Onze nieuwsbrief ontvangen?