Conserveren stalen schuiven en revisie hefcilinders

Voor het eerst in 20 jaar tilt Rijkswaterstaat de schuiven en hefcilinders uit hun constructie en brengt deze weg voor groot onderhoud.

De schuiven van de Hartelkering zijn van staal en gevoelig voor roest. Zij krijgen daarom na bijna 20 jaar een nieuwe beschermende verflaag. Daarnaast worden de hefcilinders gereviseerd. het hydraulisch systeem wordt gecontroleerd, vervangen of op onderdelen gerepareerd. Zo blijft de Hartelkering een veilige en optimaal functionerende stormvloedkering.

Eind april is het onderhoud aan de Hartelkering gestart met het uithijsen van de stalen schuiven. De grote stalen schuiven zijn één voor één uit de constructie gehesen, daarna de hefcilinders. De onderdelen zijn daarna stuk voor stuk met een ponton via het water weggebracht naar de onderhoudslocatie, waar de schuiven worden geconserveerd en de hefcilinders worden gereviseerd. In juli worden zowel de schuiven als de hefcilinders weer teruggebracht, op hun plek gemonteerd en uitvoerig getest, zodat de kering op tijd voor het stormseizoen weer bescherming biedt tegen hoogwater. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot half april.

Meer informatie over het onderhoud aan de Hartelkering en de planning vind je op de website van Rijkswaterstaat.
 

Adresgegevens

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 088-7970630
info@keringhuis.nl

Like ons op Facebook Volg ons op twitter Volg ons op Instagram

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen
11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.