De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 15 september.

Het Keringhuis is op deze dag geopend van 11.00 tot 21.00. Het verwachte sluitmoment zal rond 18.20 zijn (onder voorbehoud). 

Gedurende de dag worden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Vanwege de verwachte drukte adviseren wij u zich alvast in te schrijven voor een rondleiding. Klik hier om een rondleiding te reserveren.

Buiten de rondleidingen is er nog veel meer te doen voor jong en oud. Zo kunt u een film kijken over de bouw van de Maeslantekring en in het Keringhuis kunt u onze diverse exposities bekijken. Kinderen kunnen in het Keringhuis zelf met pompen aan de slag om opkomende water weg te pompen en ook is er op het buitenterrein de waterspeelplaats waar ze dijken kunnen bouwen van zandzakken en het water van de grote rivieren tegenhouden.

In het restaurant kunt u genieten van een hapje en een drankje, met een geweldig uitzicht op de Maeslantkering.

Praktische informatie:

  • Het Keringhuis is geopend van 11:00 tot 21:00 en kosteloos te betreden (exclusief rondleidingen)
  • Testsluiting start rond 18.20 (onder voorbehoud)
  • Rondleidingen gedurende de hele dag (behalve tijdens de sluiting zelf)
  • Eigen vervoer: U kunt op deze dag het Keringhuis niet met uw eigen auto bereiken. Daarom is er gratis busvervoer vanaf diverse parkeerplaatsen in de buurt naar het Keringhuis en weer terug en vanaf metrostation Hoek van Holland Haven. Bent u op de fiets dan is het Keringhuis wel gewoon bereikbaar.
  • Openbaar vervoer: Vanwege de ombouw van trein naar metro kunt u station Hoek van Holland Haven alleen bereiken per bus. Reistijden kunnen hierdoor langer zijn. Kijk voor meer informatie op OV9292.  
  • Restaurant op locatie

We zien u graag terug op zaterdag 15 september, tot dan!!

 

Adresgegevens

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 088-7970630
info@keringhuis.nl

Like ons op Facebook Volg ons op twitter Volg ons op Instagram

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen
11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.