Nieuwsbrief Oktober - 50.000 bezoekers en Herfstvakantie in het Keringhuis
 
 

Stormseizoen van start

Wind en regen; de Nederlandse herfst heeft zich alweer aangekondigd. Op 1oktober is het stormseizoen weer begonnen. Dit duurt tot 15 april en is de periode van het jaar dat stevige stormen kunnen zorgen voor hoogwater. In Hoek van Holland is daarom zaterdag 24 september de Maeslantkering gesloten tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting. De testsluiting is goed verlopen. De Maeslantkering is er weer klaar voor!
 

 
 

50.000 bezoekers

2011 is een druk jaar voor het Keringhuis. Juni was al de drukst bezochte juni van de afgelopen 10 jaar. En september heeft het Keringhuis ook weer ruim in de belangstelling gestaan: meer dan 10.000 nieuwsgierigen bezochten het Keringhuis. Hiermee komt de teller voor het Keringhuis dit jaar per 1 oktober al bijna op 50.000 bezoekers te staan, wat de afgelopen 8 jaar nog niet eerder is voorgekomen!

 
 

Herfstvakantie: speciale kinderrondleidingen en meer

Tijdens de herfstvakantie (15-23 oktober) zijn er speciale kinderrondleidingen. Er wordt een Klokhuisfilm vertoond, de kinderen ontdekken hoe de Maeslantkering werkt en natuurlijk gaan ze deze ook van dichtbij bekijken. Kijk onder Activiteiten voor de tijden en reserveer hier nu zelf de rondleiding!

 

Tijdens weekends en de herfstvakantie kunt u mee met een instaprondleiding en langs de armen van de Maeslantkering wandelen. Een gids vertelt u alle ins en outs van de kering en het waterbeheer. Kijk onder Activiteiten voor de tijden en reserveer hier nu zelf de rondleiding!

 
 

Herfstige hapjes in het restaurant

Uitgewaaid na de rondleiding? In het restaurant van het Keringhuis warmt u deze herfstvakantie weer lekker op:

Tosti 2,-
Koffie / Thee met sprits 2,25
Soep met stokbrood en kruidenboter 3,75

 

 
 

Nieuwe film, audiotour en website

Het Keringhuis heeft een nieuwe film! Het afgelopen jaar is de hele expositie vernieuwd en buiten is een waterspeelplaats met pompen en zandzakken gebouwd. Dit jaar presenteert het Keringhuis een nieuwe film, die op verzoek (gratis) vertoond wordt of als onderdeel van een rondleiding. Voor buitenlandse gasten heeft het Keringhuis een Engelstalige audiotour geïnstalleerd die beluisterd kan worden met een smartphone.

 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief