Nieuwsbrief September - 24 september Functioneringssluiting en Premieredag
 
 

Functioneringssluiting en Premieredag

Op 24 september sluiten de Maeslantkering en de Hartelkering (samen de Europoortkering) hun deuren tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting. Op deze dag is het Keringhuis de hele dag geopend voor publiek en gaat de nieuwe film in première. Bezoekers kunnen daarnaast voor het eerst met een smartphone door de interactieve expositie, de waterbeheerders presenteren zich en er zijn de hele dag rondleidingen en diverse andere activiteiten te vinden.
 

 
 

Klaar voor het stormseizoen

De jaarlijkse testsluiting, functioneringssluiting genoemd, markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen (1 oktober – 15 april) kunnen worden verholpen. De sluiting is toegankelijk voor publiek. Het verwachte sluitmoment ligt rond 12.00 uur (onder voorbehoud).

 
 

Première Film en Audiotour

Sinds de start van de bouw van de Maeslantkering in 1991 hebben bijna anderhalf miljoen mensen het Keringhuis bezocht. Wat is er in de toekomst nodig om Zuid-Holland tegen overstromingen te beschermen? Het Keringhuis geeft antwoord op deze vraag en maakt u bekend met de actuele ontwikkelingen in Zuid-Holland binnen het Nationaal Deltaprogramma. Afgelopen jaar is de hele expositie vernieuwd. Dit jaar presenteert het Keringhuis op 24 september een nieuwe film! Deze film wordt vertoond als onderdeel van de rondleiding. Daarnaast gaat ook de nieuwe audiotour in première. Met uw smartphone download en beluistert u in de expositie een Engelstalige toelichting.

 
 

Nieuwe Website: reserveer nu zelf een rondleiding op www.keringhuis.nl

Het Keringhuis heeft een nieuwe website! Nieuw is onder andere de activiteitenagenda waar u snel en makkelijk zelf een rondleiding reserveert. Natuurlijk is hier nog veel meer te ontdekken. Op de website vindt u ook alle informatie over de functioneringssluiting. Op deze dag zijn er de hele dag rondleidingen bij het Keringhuis. De kosten voor deelname zijn 5,- per persoon, kinderen en houders van een RotterdamPas betalen 2,50 (inclusief 3D ansichtkaart van de Maeslantkering).

 
 

Dag van de Dijk: Droppie Dijkwacht en Waterspeelplaats

24 september is ook Dag van de Dijk, een jaarlijks terugkerend evenement rond het thema water en waterveiligheid. Het Hoogheemraadschap van Delfland is aanwezig bij het Keringhuis met Droppie Water. Kinderen kunnen op 24 september deelnemen aan de activiteit Droppie Dijkwacht en gaan zelf de dijk inspecteren! Het Keringhuis biedt deze activiteit alleen op 24 september GRATIS aan. Buiten is daarnaast de waterspeelplaats te vinden waar iedereen met zandzakken en pompen aan de slag kan om het land droog te houden.

 

 
 

Praktische informatie

Het Keringhuis is op 24 september van 09.00 tot 17.00 uur GRATIS te bezoeken.
Aanvang sluiting Maeslantkering verwacht om 12.00 uur.
Rondleidingen en activiteiten van 09.00-17.00 uur.
Gratis pendelbussen vanaf NS station Hoek van Holland Haven en nabijgelegen parkeerplaatsen van 09.00-17.00 uur.
Reserveringen, route informatie en parkeren: www.keringhuis.nl
Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes te verkrijgen.
 

 
 

het Keringhuis, Publiekscentrum Water

I www.keringhuis.nl / T 0174-511222 / E info@keringhuis.nl
Maeslantkeringweg 139 / 3151 ZZ / Hoek van Holland

In het Keringhuis, Publiekscentrum Water participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief