Nieuwsflits september - Gesloten Maeslantkering druk bezocht

Afgelopen zaterdag 24 september is de Maeslantkering gesloten voor de jaarlijkse functioneringssluiting. Een bijzonder spektakel met veel publiek: Meer dan 3400 bezoekers maakten de testsluiting mee en bezochten het Keringhuis.

 

De jaarlijkse testsluiting, functioneringssluiting genoemd, markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen (1 oktober – 15 april) kunnen worden verholpen.

Onder een stralende najaarszon en het oog van meer dan 3400 bezoekers sloten de deuren van de Maeslantkering zich tegen het einde van de ochtend. Gedurende de hele dag werden bezoekers rondgeleid door het Keringhuis en buiten over het terrein van de Maeslantkering.

 

Kinderen gingen de dijk op om hun eerste Dijkinspectie uit te voeren en Provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland presenteerden zich aan bezoekers in het Keringhuis.

De nieuwe film is voor het eerst aan bezoekers vertoond en is enthousiast ontvangen. Vanaf heden kunt u de nieuwe film op verzoek bekijken bij het Keringhuis. Ook wordt deze gespeeld tijdens rondleidingen.