Nieuwsbrief mei - Panorama Kust en extra's Meivakantie

Van zaterdag 28 april tot en met moederdag 13 mei zijn er bijna elke dag extra rondleidingen in het Keringhuis. Let op: ook weer extra Kinderrondleidingen!

Reserveer zelf uw rondleiding op www.keringhuis/activiteiten

  Neem je moeder op 13 mei mee naar het Keringhuis. Het Keringhuis zet op moederdag alle moeders in het zonnetje, want op deze dag mogen moeders GRATIS mee met een instaprondleiding!

Het terras is weer geopend! Hier geniet u van het uitzicht op de Maeslantkering, de schepen op de Nieuwe Waterweg en de waterspeelplaats. Als het voorjaarszonnetje schijnt, zit u bij het Keringhuis heerlijk buiten. Het restaurant biedt u de hele meivakantie (28 april t/m 13 mei) koffie met appelgebak voor €2,95!
 

Vanaf 8 mei is in het Keringhuis een nieuwe expositie te bezichtigen: het Panorma Kust.

Met het panorama laat het Deltaprogramma Kust zien hoe het werkt aan een veilige, economisch sterke en mooie kust. Het panorama combineert het beeld van de Hollandse meester Hendrik Willem Mesdag, eind 19e eeuw, met een beeld voor de toekomst van de Hollandse Kust in 2100.

Deltaprogramma
Het Deltaprogramma is een nationaal programma met als doel om Nederland ook voor de volgende generaties te beschermen tegen hoog water en te zorgen voor voldoende zoet water. Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen werken hierin samen met maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Het Deltaprogramma heeft 9 deelprogramma’s, waarvan Deltaprogramma Kust er 1 is. Het heeft als opdracht te verkennen wat nodig is voor een veilige, economisch sterke en mooie kust die het achterland beschermt tegen overstroming vanuit zee. Vragen die centraal staan zijn:

Hoe kunnen we ons in Nederland de komende eeuw beschermen tegen de zee?
En hoe kunnen we de kust versterken en zorgen we tegelijkertijd dat onze kust ruimte biedt voor bedrijvigheid, recreatie en werken en leven?
De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor de Deltabeslissingen waarover het Kabinet in 2014 besluiten neemt.

Voor meer informatie, kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/deltaprogramma

Koninginnedag 30 april, Hemelvaartsdag 17 mei en 1e en 2e Pinksterdag 27 en 28 mei is het Keringhuis geopend volgens weekendopening: 11.00-17.00 uur.

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 0174-511222
Fax: 0174-540324
info@keringhuis.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen 11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.

toegang gratis
www.keringhuis.nl