Nieuwsbrief juli: Zinderende zomerdagen vol activiteiten

Deze zomer bent u deelgenoot van een bijzondere belevenis: een zomeravonddiner bij de Maeslantkering. Tijdens het diner wordt u meegenomen op een rondleiding langs de stormachtige winters en zinderend hete zomers van de toekomst. Met een wandeling naar de waterkant, langs de machtige armen van de Maeslantkering, komt u alles te weten over de stormvloedkering. Een unieke gelegenheid om de Maeslantkering in de avondzon te bewonderen.

De zomeravonddiners zijn eenmalig te boeken op zaterdag 21 en zaterdag 28 juli.
Let op, vol = vol!

Reserveer uw zomeravonddiner online!

Inloop en welkom: 17.30 uur
Aanvang programma: 18.00 uur
Duur: 2,5 uur inclusief diner
Volwassenen €20,- / Kinderen t/m 12 jaar €10,-

De hele maand juli kun je mee met de Proefjesrondleiding. Onder leiding van een gids vind je uit hoe de Maeslantkering werkt. En ook waarom er nog veel meer nodig is om te zorgen dat er niet te veel, niet te weinig, en ook voldoende schoon water is. En hoe schoon is het water in de Nieuwe Waterweg eigenlijk? En welke dieren leven hier? Dat ontdek je met aantal proefjes in het Keringhuis. Natuurlijk ga je de stormvloedkering ook van dichtbij bekijken. Dit is bijzonder, want hier mag je alleen met een gids komen.

Duur: 60 minuten,Kinderen €2,-.Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee.
Wanneer? Elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur in juli.

Deze rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (groep 5/6).

Reserveer de Proefjesrondleiding online!

Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) zijn er elke dag rondleidingen, waaronder ook Engelstalige. Kinderen kunnen gratis een speurtocht ophalen bij de receptie. Goed opgelost? Vis je prijs maar op! Kijk voor het hele programma op www.keringhuis.nl.

Bezitters van een smartphone kunnen hun hart ophalen in het Keringhuis. In het centrum kan met behulp van het aanwezige wifi een gratis audiotour gedownload worden.

Vanaf nu beschikbaar in de talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Russisch en Chinees!

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Dit evenement is voor publiek toegankelijk.

Het Keringhuis is op zondag 16 september de hele dag geopend en organiseert rondleidingen op het terrein. Tevens zijn er diverse kinderactiviteiten en hapjes en drankjes aanwezig.

Binnenkort vindt u op www.keringhuis.nl alle informatie over deze bijzondere dag en kunt u hiervoor een rondleiding reserveren.

In juli en augustus zullen twee nieuwe wisselexposities het Keringhuis bezoeken:

De Zandmotor en de Gelsluis. Beide exposities gaan over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer. De Zandmotor is een project van natuurlijke zandsuppletie aan de kust bij Kijkduin. De Gelsluis is een nieuwe kijk op de klassieke sluis. Komt dat zien!

Deze zomer krijgen kinderen met een RotterdamPas of een Jeugdvakantiepaspoort 50% korting op een rondleiding!

De hele maand juli geniet u op het terras of in het restaurant van een tosti met koffie,thee of fris voor €3,-.

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 0174-511222
Fax: 0174-540324
info@keringhuis.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen 11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.

toegang gratis
 

www.keringhuis.nl