Nieuwsbrief september - 16 september functioneringssluiting Maeslantkering
 
 

Zondag 16 september Functioneringssluiting Maeslantkering

Op zondag 16 september sluiten de Maeslantkering en de Hartelkering (samen de Europoortkering) hun deuren tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting. Ook zijn op deze dag Provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland aanwezig met Droppie Water en meer.

 
 

Klaar voor het stormseizoen

De jaarlijkse testsluiting, functioneringssluiting genoemd, markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april. Het tijdstip van sluiting is onder voorbehoud, omdat deze onder invloed van natuurlijke omstandigheden nog kan wijzigen. De sluiting is toegankelijk voor publiek. Het verwachte sluitmoment ligt rond 14.40 uur.

 
 

Rondleidingen en meer activiteiten

Op 16 september zijn bezoekers vanaf 10.00 uur welkom bij het Keringhuis. De waterbeheerders presenteren zich hier en er zijn diverse activiteiten te vinden. De hele dag door zijn er daarnaast rondleidingen en kunt u onder begeleiding van een gids een wandeling langs de armen van de kering maken. Wij raden aan vooraf te reserveren voor een rondleiding, vol = vol.

Kijk hier voor het hele programma en reserveer uw rondleiding.

 
 

Ontmoet Droppie Water en ga mee op dijkinspectie!

Het Hoogheemraadschap van Delfland is op 16 september aanwezig bij het Keringhuis met Droppie Water. Kinderen kunnen dan deelnemen aan de activiteit Droppie Dijkwacht en gaan zelf de dijk inspecteren! Het Keringhuis biedt deze activiteit alleen op 16 september GRATIS aan, vol = vol. Inschrijven voor Droppie Dijkwacht kan alleen op de dag zelf in het Keringhuis.

 
 

Gratis pendelbus vanaf P en NS station

Het Keringhuis is op zondag 16 september alleen per fiets of wandelend te bereiken. Parkeren kan op nabijgelegen gratis parkeerplaatsen. Vanaf hier rijden gratis pendelbussen u naar het Keringhuis en terug.

 
 

Praktische informatie

  • Het Keringhuis is op 16 september van 10.00 tot 17.00 uur GRATIS te bezoeken.
  • Aanvang sluiting Maeslantkering verwacht om 14.40 uur.
  • Rondleidingen en activiteiten van 10.30-17.00 uur.
  • Gratis pendelbussen van P en NS station rijden van 10.00-17.00 uur.
  • Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes te verkrijgen.
  • meer informatie: www.keringhuis.nl
 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief