Nieuwsbrief oktober - herfstvakantie, het stormseizoen is begonnen

Het stormseizoen duurt in Nederland van 1 oktober tot 15 april. Dit is de periode van het jaar dat stevige stormen ervoor kunnen zorgen dat het water van de zee te hoog opgestuwd wordt. In deze periode kan het gebeuren dat bijvoorbeeld de Maeslantkering zijn deuren sluit. De verwachting is dat dit ongeveer 1x per 7 jaar voorkomt.

Als voorbereiding op het stormseizoen voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting van de Maeslantkering uit. Een test om mogelijke storingen aan het licht te brengen voordat het stormseizoen aanvangt. Dit jaar vond de testsluiting plaats op zondag 16 september. De Maeslantkering (en ook de Hartelkering) werd succesvol gesloten.

Kortom: laat het maar stormen, we zijn er weer klaar voor!

Tijdens de herfstvakantie kan er weer volop gespeurd worden! Haal de gratis speurtocht op bij de receptie.

Deze herfstvakantie kan je een waterworkshop voor je hele klas winnen.

Wat moet je doen?
Print de waterdruppel uit (of haal deze op bij het Keringhuis) en maak hier je allermooiste kunstwerk van. Kleur, knip en plak maar raak. Schrijf je naam, adres, telefoonnummer en de naam van je school achterop de druppel. Lever je kunstwerk (druppel) in bij het Keringhuis, uiterlijk op zondag 28 oktober.

Alle druppels worden bij het Keringhuis opgehangen tot en met 31 oktober. Na afloop van de herfstvakantie (29 oktober) wordt de mooiste druppel beloond met een waterworkshop voor de hele klas!

Let op: de waterworkshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.

Wil je meer weten over de waterworkshop, kijk dan op de website.

Tijdens de herfstvakantie (13 - 28 oktober) geniet u in het restaurant (bij aankoop van een consumptie) voor €1,75 van een broodje knakworst.