Nieuwsbrief december - Watercanon, Deltaviewer en gratis rondleidingen
 
 

Donkere dagen van december volop activiteiten

De hele maand december en de kerstvakantie zijn gevuld met extra rondleidingen, een nieuwe tijdelijke expositie, gratis rondleidingen voor kinderen en heerlijkheden in het restaurant. Ook wordt in december een nieuw onderdeel aan de vaste tentoonstelling toegevoegd: de Deltaviewer.

 
 

Tijdelijk in het Keringhuis: de Watercanon


De tentoonstelling over de Watercanon brengt de 25 meest kenmerkende gebeurtenissen uit de veelzijdige Nederlandse watergeschiedenis tot leven. Beelden en verhalen over waterhelden, rampen, grop waterbouwprojecten en bijzondere uitvindingen latenzien hoe ons landschap is gevormd onder invloed van het water en hoe Nederlandsers door de eeuwen heen met dat water zijn omgegaan. Daarnaast geven foto's van jongeren een beeld van 'Het wassende water'.


Veenontginning

Historische onderwerpen in de Watercanon zijn onder andere dijkbouw, visserij, overstromingen en recreatie. De canon begint bij de Kamerikse Wetering, waar de ontginning van de veenmoerassen in de Middeleeuwen werd ingezet. Laatste onderdeel is Vlaggetjesdag: de dag waarop de handel in haring wordt gevierd.

De tentoonstelling over de Watercanon is vanaf heden tot en met zondag 6 januari gratis te bezoeken in het Keringhuis.

Vlaggetjesdag

 
 

Gratis rondleidingen voor kinderen

Vanaf zaterdag 8 december:

Breng een kerst of nieuwjaarskaart mee voor het Keringhuis en je mag GRATIS mee met een rondleiding!

(kinderen tot en met 12 jaar, van 8 december tot en met 6 januari, geldig bij alle rondleidingen m.u.v. Winterrondleiding).

Reserveer hier je rondleiding

 
 

Deltaviewer: ontdek het Deltaprogramma in je eigen buurt

De grote uitdaging van ons land - veilig zijn en blijven voor hoog water en over genoeg zoet water beschikken nu en in de toekomst - gaat elke Nederlander aan, waar hij ook woont. Om geïnteresseerden, belanghebbenden en bestuurders te informeren is de Deltaviewer ontwikkeld.

De Deltaviewer is een interactief computerprogramma, waarmee iedereen antwoord vindt op vragen over het Deltaprogramma. De Deltaviewer visualiseert hoe Nederland in het verleden, heden én toekomst met het water worstelt en omgaat. Na een introductie waarin de samenhang tussen de verschillende onderwerpen wordt getoond, kan de bezoeker kennismaken met de wateropgaven op nationaal niveau of inzoomen op de regio.

Vanaf 21 december is de Deltaviewer in het Keringhuis te gebruiken.

 
 

Serious game: de Waterverdeler


Water beheren? Probeer het maar eens!

Nederland en water. Dat is een haat-liefdeverhouding. We willen niet te veel, maar ook niet te weinig. Voldoende water van goede kwaliteit, daar gaat het om en daar zorgen de waterbeheerders van het rijk, de provincies en de waterschappen voor. Een uitdagende klus met soms lastige keuzes en dikwijls een beroep op creativiteit.

De Waterverdeler laat je dit allemaal zelf ervaren. Stuur het rivierwater dat ons land binnenstroomt naar de gebieden waar het nodig is. Pas op voor het binnendringen van zout. Voorkom droogteschade in de zomer. Houd het IJsselmeer goed op peil. Regel het allemaal zelf met stuwen en sluizen. 

De Waterverdeler is onderdeel van de Deltaviewer en kan vanaf 21 december GRATIS gespeeld worden in het Keringhuis.

 
 

21 december begint de Winter - tijd voor erwtensoep!

Vanaf vrijdag 21 december kun je bij het Keringhuis bijna elke dag om 12.00 uur terecht voor de Winterrondleiding:

De gids vertelt alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna bezoek je het terrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. Na afloop is het genieten in het restaurant met een dampend hete kop erwtensoep met roggenbrood en spek.

Duur: 60 minuten

Kosten Winterrondleiding:
€7,50

Reserveer hier de Winterrondleiding

 
 

Extra rondleidingen tijdens de kerstvakantie

Van 21 december tot en met 6 januari zijn er veel extra rondleidingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Kijk voor het hele programma op de website. Hier kan je ook de rondleiding van je keuze reserveren. Ook kan er bij de receptie gratis een speurtocht opgehaald worden.

 
 

Mmmmm december!

Winterse aanbieding in het restaurant: Warme chocolademelk met gevulde speculaas voor €2,95
De hele maand december verkrijgbaar tijdens de weekends en de kerstvakantie (let op: zie openingstijden restaurant)

 
 

LET OP: gewijzigde openingstijden tijdens de kerstvakantie

het Keringhuis

Maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag-zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie zijn hierop de volgende uitzonderingen:

25 december: gesloten
26 december: 11.00 - 17.00 uur
31 december: gesloten
1 januari: gesloten


Restaurant

Geopend tijdens de weekends en de kerstvakantie op de openingstijden van het Keringhuis.
Tijdens de kerstvakantie zijn hierop de volgende uitzonderingen:

24 december is het Keringhuis open, maar het restaurant gesloten
21 december, 25 t/m 28 december: geopend rond 12.30 (lunchtijd)
2 t/m 4 januari: geopend rond 12.30 (lunchtijd)

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief