Nieuwsbrief Januari - Kerstvakantie en meer

Van 21 december tot en met 6 januari zijn er veel extra rondleidingen in het Keringhuis, voor volwassenen en voor kinderen. Er zijn twee tijdelijke exposities, de Deltaviewer wordt in gebruik genomen en voor kinderen is er een gratis speurtocht op te halen bij de balie.
Kijk voor het uitgebreide programma op www.keringhuis.nl. U kunt hier ook een rondleiding reserveren. 
 

 

 

Breng een kerst of nieuwjaarskaart mee voor het Keringhuis en je mag GRATIS mee met een rondleiding!
Wie: Kinderen tot en met 12 jaar
Wanneer: tot en met 6 januari, geldig bij alle rondleidingen m.u.v. Winterrondleiding.
 

Vanaf vrijdag 21 december kunt u bijna elke dag om 12.00uur bij het Keringhuis terecht voor de Winterrondleiding:
Onder begeleiding van een gids komt u in 1 uur tijd alles te weten over de indrukwekkende stormvloedkering en over de maatregelen die genomen worden om de provincie te beschermen tegen hoogwater. Na afloop van de rondleiding kunt u lekker opwarmen in het restaurant met een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood en spek (€7.50 p.p.)
In het restaurant loopt nog een andere actie tot en met 6 januari: warme chocolademelk met gevulde speculaas voor €2,95.
 

Ruimte voor de rivier: de Noordwaard
Om ervoor te zorgen dat water uit de rivieren bij hoogwater zorgeloos kan wegvloeien worden er gebieden ontpolderd. De Noordwaard is een voorbeeld van een ontpolderd gebied. De Noordwaard is 4400 hectare groot en ligt tussen Werkendam, Nationaal Park de Hollandse Biesbosch en de rivier de Nieuwe Merwede. Door deze manier van watermanagement kan er bij hoog water vanuit de rivieren een waterstand daling van 30 cm bij Gorinchem optreden.

Voordat de deltawerken zijn gebouwd trad er in het natuurgebied een waterstandsverschil op van ongeveer 2 meter veroorzaakt door het getij. Nu de deltawerken zijn voltooid is nog maar een getijverschil van 20 centimeter en krijgt de natuur vrijspel. Kom kijken en ervaar zelf hoe belangrijk de Biesbosch is voor bescherming tegen het hoge water.
De expositie voor Ruimte voor de Rivier: de Noordwaard is vanaf 18 december in het Keringhuis gratis te bezoeken.
 

De tentoonstelling over de Watercanon brengt de 25 meest kenmerkende gebeurtenissen uit de veelzijdige Nederlandse watergeschiedenis tot leven. Beelden en verhalen over waterhelden, rampen, grote waterbouwprojecten en bijzondere uitvindingen laten zien hoe ons landschap is gevormd onder invloed van het water en hoe Nederlanders door de eeuwen heen met dat water zijn omgegaan. Tot en met zondag 6 januari is de tentoonstelling over De Watercanon gratis te bezoeken in het Keringhuis.

De grote uitdaging van ons land - veilig zijn en blijven voor hoog water en over genoeg zoet water beschikken nu en in de toekomst - gaat elke Nederlander aan, waar hij ook woont. De Deltaviewer is een interactief computerprogramma, waarmee iedereen antwoord vindt op vragen over het Deltaprogramma. Vanaf 21 december is de Deltaviewer in het Keringhuis te zien.

Keringhuis:
Het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

I.v.m. de feestdagen is hierop een aantal uitzonderingen:

  • 25 december: gesloten
  • 26 december: 11.00 - 17.00 uur
  • 31 december: gesloten
  • 1 januari: gesloten

Restaurant:
Het restaurant is tijdens de weekenden van de kerstvakantie geopend op de openingstijden van het Keringhuis. Daarnaast is er een aantal uitzonderingen i.v.m. de feestdagen:

  • 24 december gesloten
  • 26 december 11.00-17.00
  • 21, 27, 28 december en 2 t/m 4 januari: geopend rond 12.30 (lunchtijd)