Nieuwsbrief mei - Activiteiten in de vakantie, Moederdag, Vroege vogelarrangement en Kunstwerken
 
 

Diverse activiteiten voor jong en oud, voor moeders en voor vroege vogels

In de maand mei zijn er weer verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in het Keringhuis. Zowel voor jong als voor oud is er van alles te zien en te beleven. In de meivakantie, vanaf eind april tot en met half mei, zijn er extra rondleidingen. Kinderen kunnen binnen in het Keringhuis en op het buitenterrein tegelijk spelen en leren over water en waterbeheer. Bent u een kunstliefhebber, moeder of houdt u ervan om er vroeg op uit te trekken? Lees dan hier meer over de speciale activiteiten en aanbiedingen!

 
 

Spelen en leren tegelijk

Tijdens de meivakantie kunnen kinderen bij het Keringhuis spelen en leren tegelijk, met water en over waterbeheer. Vanaf eind april tot en met half mei zijn er zijn verschillende activiteiten te doen. Er zijn extra rondleidingen. Kinderen kunnen deelnemen aan de speciale Kinderrondleiding.

Voor de speurders en puzzelaars onder ons is er tijdens deze vakantie een speurtocht te doen. Op een speelse manier beleven kinderen zo de informatie over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de Deltawerken en de Maeslantkering. Er is een speurtocht binnen in het bezoekerscentrum en een buiten.

Bij mooi weer wandelen kinderen, onder begeleiding van een ouder/verzorger, in een halfuur in de buurt van het Keringhuis. Onderweg wijst Droppie je de weg. Je komt langs het Gemaal Westland, je beklimt de berg waar je kunt genieten van een bijzonder uitzicht en je beantwoordt vragen over water, waterpeil, waterbeheer en de Nieuwe Waterweg.

De beide speurtochten zijn (gratis) af te halen bij de balie van het Keringhuis. Na afloop ligt er een verrassing voor je klaar.

Sinds kort is ook de waterspeelplaats weer open! Op deze plek kan je ervaren hoe je water in goede banen kunt leiden en hoe je met de pompen een dorp droog houdt.

Voor de Kinderrondleiding reserveer hier.

 
 

Tip voor Moederdag: neem moeder gratis mee voor een rondleiding

Breng op zondag 12 mei samen met moeder een bezoek aan het Keringhuis! Op deze speciale dag zijn er op verschillende tijden rondleidingen en moeder mag gratis mee. In de rondleiding ontvangt u van de gids informatie over hoogwaterbescherming in Nederland en kunt u van dichtbij de indrukwekkende Maeslantkering bezichtigen. U betaalt voor een Instaprondleiding € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen. Wilt u zeker zijn van een plek in de rondleiding, voor u en uw moeder? Reserveer dan direct hier.

In ons restaurant, met terras, is het genieten van een hapje en drankje. Op deze zondag geldt ook hier voor elke moeder een speciale aanbieding: keuze uit een kop koffie, thee of cappuccino en appeltaart met slagroom voor maar € 2,50.

 
 

Kunstwerken binnen

Net als in april kunt u ook in mei kunst bekijken in de expositieruimte van het Keringhuis. Tot 7 mei zijn nog de bijzondere schilderijen met vergezichten op de Zuid-Hollandse kust te bewonderen. Zo zijn er afbeeldingen te zien van de kust van Hoek van Holland, Oostvoorne, Kijkduin, Noordwijk en Goedereede. Deze schilderijen maken deel uit van het project Ku(n)stwerken, verzorgd door Stichting XXL Art.

Vanaf 7 mei tot in juni exposeert de kunstenares Sara Hofstee een aantal van haar werken onder het motto 'Op en nabij de Nieuwe Waterweg'. Thema's als watervogels, industrie en de haven van Maassluis worden via de technieken aquarel en acryl op doek gepresenteerd.

Informatie over de kunstexposities en de werken zijn verkrijgbaar aan de balie van het Keringhuis.

 
 

Kunstwerk buiten

Op het buitenterrein van het Keringhuis is sinds kort een enorm kunstwerk te zien. Een betonblok van 44,5 ton! Dit soort blokken waren in de jaren '70 onderdeel van de golfbrekers, de twee blokkendammen, bij Hoek van Holland. Later diende dit type blok als contragewicht op een kraan bij het maken van de nieuwe dam bij de Maasvlakte 2. Het blok zit 'ingeklemd'; om zo'n gigantisch blok te kunnen vervoeren werden speciaal blokkenklemmen gemaakt.

 
 

Aanbieding voor vroege vogels

Gaat u er graag vroeg op uit? Op zondag 26 mei biedt het Keringhuis een speciaal arrangement aan voor vroege vogels! In het Keringhuis kunt u om 9.30u. genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant en aansluitend om 10.30u. van een rondleiding door het informatiecentrum en bij de Maeslantkering. Het ontbijtbuffet bestaat uit vers gebakken broodjes, gevarieerd zoet en hartig beleg, verse aardbeien en verse jus d'orange, koffie en thee. De prijs van dit arrangement (ontbijt + uitgebreide rondleiding) is voor volwassenen € 11,95 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 5,-.
Reserveer hier voor dit speciale arrangement.

Dit bezoek aan het Keringhuis is leuk om te combineren met een fietstocht in de buurt. U kunt bijvoorbeeld fietsen van Maassluis naar Hoek van Holland en vice versa of door het dichtbij gelegen Westland.

 
 

Kortingsacties

Korting voor RotterdamPashouders
Nog de hele maand mei krijgen houders van een RotterdamPas 50% korting op een instaprondleiding. Volwassenen betalen € 2,- in plaats van € 4,- , kinderen € 1,- in plaats van € 2,- .

Korting voor toeristen met een Rotterdam Welcome Card
Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een instaprondleiding.

Kijk voor het programma op de website.

 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief