Nieuwsbrief juni - Het Keringhuis, binnen en buiten het bezoeken waard
 
 

Het Keringhuis is gratis te bezoeken

Wist u dat een bezoek aan het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, gratis is?

In het bezoekerscentrum vindt u allerlei informatie; over hoogwaterbescherming, over hoe wij in waterrijk Zuid-Holland toch droge voeten houden, over de Deltawerken en over hoe de indrukwekkende Maeslantkering werkt.

Door het centrum is een route te volgen. Deze route start in de zogenaamde huiskamer; een beleving van 'tijdens de watersnoodramp'. Op het interactieve waterplein ziet en hoort u over hoe wij ook vandaag de dag en voor de toekomst rekening moeten houden met hoogwater, kwaliteit van het water en ook met droogte. Ook vindt u informatie over welke organisaties, elk met hun eigen taken, werken aan waterbeheer in Zuid-Holland.

Wilt u meer horen of zien, ga dan op afspraak mee met een rondleiding. Onder begeleiding van een gids krijgt u uitgebreide informatie over waterbeheer, hoogwaterbescherming en de Deltawerken. Ook vertelt de gids over de werking van de Maeslantkering en u kunt dan deze enorme waterkering van dichtbij bekijken. Het Keringhuis verzorgt rondleidingen voor groepen en individuele bezoekers. Aan een rondleiding zijn kosten verbonden. Informatie over tijden, prijzen en reserveren vindt u op de website.
 

 
 

Buiten bij het Keringhuis is ook veel te zien

Over een paar weken begint de zomer. Ook buiten bij het Keringhuis is veel te zien en te beleven voor jong en oud.

Op het buitenterrein zijn verschillende bezienswaardigheden die te maken hebben met water, vaarwegen en scheepvaart. Onder andere een lichtopstand, een raaipaal, een boei en een enorm betonblok. Meer informatie over wat deze bijzondere objecten betekenen, is verkrijgbaar aan de balie van het Keringhuis.

Op de waterspeelplaats kunnen kinderen tegelijk spelen en leren over water. Ze kunnen ervaren hoe je water in goede banen kunt leiden en hoe je met de pompen een dorp droog houdt. Terwijl de kinderen hier spelen, kunt u genieten van een hapje en een drankje op het terras van het restaurant. Vanaf het terras heeft u uitzicht op de waterspeelplaats, op de Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering.

Een bijzonder uitzicht heeft u ook bovenop de grote heuvel die naast het Keringhuis ligt. Bovenop deze heuvel kunt u uitkijken over de twee armen van de Maeslantkering, de Nieuwe Waterweg en de directe omgeving.
 

 
 

Kunst in het Keringhuis

In de maand juni kunt u nog genieten van de kunstexpo 'Op en nabij de Waterweg' van de kunstenares Sara Hofstee. In de expositieruimte zijn 12 kunstwerken van haar hand te bewonderen. De kunstenares heeft verschillende tecknieken gebruikt, zoals aquarel als acryl op doek. De onderwerpen die zij in beeld heeft gebracht zijn onder andere zwanen over het water, industrie langs de Waterweg, de haven van Maassluis en strandhuisjes van Hoek van Holland. De werken zijn te koop. Informatie is te verkrijgen in het Keringhuis.

 

 
 

Vaderdag 16 juni. Bezoek met vader het Keringhuis en de Maeslantkering

Wilt u vader op vaderdag verrassen? Breng een bezoek aan het Keringhuis en neem hem gratis mee in een rondleiding. In deze rondleiding, onder begeleiding van een gids, komt u op het terrein, dat anders niet toegankelijk is, dichtbij de enorme Maeslantkering. De gids vertelt dan uitgebreid over de werking van de waterkering.

De prijs voor een Instaprondleiding is € 4,- voor volwassenen, € 2,- voor kinderen en op deze zondag voor alle vaders gratis! Wilt u op deze speciale dag zeker zijn van een plek in een rondleiding? Kijk hier voor de tijden en reserveer direct.

In ons restaurant met terras is het genieten van een hapje en drankje. Op deze zondag geldt ook hier voor elke vader een speciale aanbieding: een drankje met een saucijzenbroodje voor maar € 2,50.
 

 
 

Zomeractie voor RotterdamPashouders

Heeft u een RotterdamPas en kinderen?
Laat uw kinderen dan gratis genieten van een Kinderrondleiding. Normaal is de prijs € 2,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze aanbieding geldt voor de zomermaanden, juni, juli en augustus. Voor de  Kinderrondleiding geldt ook dat per kind een begeleider gratis mee mag. Kijk hier direct voor de tijden van een Kinderrondleiding.
 

 
 

Korting voor toeristen met een Rotterdam Welcome Card

Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een instaprondleiding. Zie de website voor de tijden van de rondleidingen.

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief