Nieuwsbrief juli - Zomer in het Keringhuis

Kom in de zomer naar het Keringhuis en beleef verschillende activiteiten. Doordeweeks en in het weekend zijn er extra rondleidingen in het Nederlands en in het Engels. Ook voor kinderen zijn er speciale rondleidingen en verschillende speurtochten te doen. Een bijzondere activiteit is de Maeslantkering te bezoeken op een zomeravond, in een rondleiding met diner! Hieronder leest u meer over al deze activiteiten.
 

Deze zomer biedt het Keringhuis in de Instaprondleiding een speciaal onderdeel aan:
de LEGO-watertafel. Deze watertafel toont de regio Rijnmond-Drechtsteden en Zuidwestelijke Delta, met uitvergroting van het gebied bij Dordrecht. Met water in de tafel kunt u zelf verschillende situaties ervaren. Bedreiging door water vanuit zee en vanaf de rivier. Bescherming door dijken, dammen, sluizen en keringen, waaronder de Maeslantkering. De gids geeft hierbij informatie over gevolgen van klimaatsverandering en planontwikkelingen voor de toekomst. Ook gaat u in deze rondleiding met de gids naar buiten om de Maeslantkering van dichtbij te bekijken.

Vanaf 15 juli tot en met eind augustus is de LEGO-watertafel in het Keringhuis. Kijk hier voor tijden, prijzen en het reserveren van een Instaprondleiding.

 

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen in het Keringhuis zelf proefjes doen. Zij doen dat in de speciale Kinderproefjesrondleiding onder begeleiding van een rondleider. De kinderen leren zo over de werking van water en over de werking van de Maeslantkering. Ook bezoeken de kinderen de Maeslantkering van dichtbij, wat alleen in een rondleiding mogelijk is. Ben je nieuwsgierig, hou je van natuur(kunde), ben je graag zelf bezig en ben je acht jaar of ouder? Dan is de Proefjesrondleiding vast wat voor jou. Kijk hier voor de tijden en prijzen van deze rondleidingen.

Ook kan je deze zomer zelf speuren en puzzelen in en om het Keringhuis. Met verschillende speurtochten, binnen en buiten, leren kinderen spelenderwijs over water, waterbeheer en de deltawerken. De speurtocht kan je gratis bij de balie van het Keringhuis ophalen en na afloop ligt daar een leuke verrassing voor je klaar.

Op het terrein bij het Keringhuis ligt de waterspeelplaats. Kinderen kunnen hier zomers genieten van water en zelf met pompen en zandzakken aan de slag!
 

Het Keringhuis en de Maeslantkering een keer 's avonds bezoeken? Dat kan op zaterdag 27 juli ! Op deze zaterdagavond biedt het Keringhuis een bijzonder arrangement; een uitgebreide rondleiding met diner. In een speciaal programma, met een rondleiding afgewisseld met dinergangen, ervaart u de Maeslantkering in zomerse avondsfeer.

U bent op deze avond welkom vanaf 17.30 uur. Het programma is van 18.00 - 20.30 uur. De prijs van dit zomeravondarrangement is € 22,50 voor volwassen en € 11,- voor kinderen (van 4 t/m 12 jaar). Voor dit arrangement geldt: vol is vol! Wilt u deze bijzondere belevenis niet missen? Reserveer hier.
 

Actie in ons restaurant
Komt u in juli en augustus met uw gezin pannenkoeken eten? Voor kinderen is dan de zomerse aanbieding: een pannenkoek met drankje en ijsje toe voor maar € 3,-. Voor deze aanbieding geldt de voorwaarde: per volwassenen 1 kind. Ons restaurant heeft ook een terras. Hier kunt u zomers heerlijk zitten met uitzicht op de Maeslantkering en de waterspeelplaats.

Jeugd Vakantiepaspoort
Vanaf 20 juli tot en met 31 augustus kan je met het Jeugd Vakantiepaspoort gratis mee in een Kinderrondleiding. Voor de Kinderrondleidingen geldt dat per kind 1 begeleider gratis mee kan.

Actie voor RotterdamPashouders
Heeft u een RotterdamPas en kinderen? Laat uw kinderen dan gratis genieten van een Kinderrondleiding. Normaal is de prijs € 2,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze aanbieding geldt voor de zomermaanden, juni, juli en augustus. Voor de Kinderrondleiding geldt ook dat per kind een begeleider gratis mee mag. Kijk hier direct voor de tijden van een Kinderrondleiding.

Rotterdam Welcome Card
Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een Instaprondleiding. Zie de website voor de tijden van de rondleidingen.
 

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Dit evenement is voor publiek toegankelijk. Binnenkort vindt u op www.keringhuis.nl alle informatie over deze bijzondere dag en kunt u hiervoor een rondleiding reserveren.