Nieuwsbrief september - Functioneringssluiting Maeslantkering op 21 september
 
 

Zaterdag 21 september

Op zaterdag 21 september 2013 sluiten de twee stormvloedkeringen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd, hun deuren tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting.
Het Keringhuis is de hele dag geopend met allerlei activiteiten voor jong en oud.


 

 
 

Klaar voor het stormseizoen

De jaarlijkse functioneringssluiting, ofwel testsluiting, voert Rijkswaterstaat uit om klaar te zijn voor het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee. Het verwachte sluitmoment ligt rond 15.40 uur. Het tijdstip is onder voorbehoud, omdat deze onder invloed van natuurlijke omstandigheden kan wijzigen. De sluiting is voor publiek toegankelijk.
 

 
 

Activiteiten voor jong en oud

Op zaterdag 21 september zijn bezoekers vanaf 10.00 uur welkom bij het Keringhuis. In het Keringhuis vindt u informatie over de Deltawerken, de werking van de Maeslantkering en actuele ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer in Zuid-Holland. Vanaf 11.00 uur worden er rondleidingen en demonstraties gegeven. Er zijn ook activiteiten speciaal voor kinderen. Zo kunnen de jonge bezoekers samen met het Hoogheemraadschap van Delfland knutselen, meedoen aan de activiteit Droppie Dijkwacht en Droppie Water ontmoeten. Op het buitenterrein is de waterspeelplaats waar jong en oud met zandzakken en pompen zelf aan de slag kunnen om het land droog te houden. Ook zijn er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.
 

 
 

Rondleidingen

Op vaste tijden worden er rondleidingen gegeven, in diverse talen. Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling langs de Maeslantkering, wat alleen met een rondleiding kan. Vanwege de verwachte drukte is het reserveren van een rondleiding verplicht; vol = vol. Voor meer informatie over tijden, prijzen en reserveren, klik hier.
 

 
 

Droppie Dijkwacht

Kinderen kunnen deelnemen aan de activiteit Droppie Dijkwacht. Zij gaan dan zelf de dijk inspecteren! Deze activiteit is gratis. Inschrijven voor Droppie Dijkwacht kan op de dag zelf in het Keringhuis. Droppie Dijkwacht duurt ongeveer 40 minuten en start op de volgende tijden: 11.00 / 11.40 / 12.20 / 13.00 / 13.40 / 14.20 / 16.10 uur.
 

 
 

Gratis pendelbus van en naar het Keringhuis

Het Keringhuis is op zaterdag 21 september te voet, per fiets of met pendelbus te bereiken. Parkeren kan op nabijgelegen gratis parkeerplaatsen. Vanaf daar rijden gratis pendelbussen naar het Keringhuis en terug. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Tevens rijden de gratis pendelbussen vanaf NS station Hoek van Holland Haven naar het Keringhuis en terug. Bijzonder vervoer en mindervaliden wordt doorgang verleend tot aan het Keringhuis.
 

 
 

Praktische informatie

• Het Keringhuis is op 21 september van 10.00 tot 18.00 uur gratis te bezoeken.
• Aanvang sluiting Maeslantkering om 15.40 uur (onder voorbehoud).
• Rondleidingen en activiteiten van 11.00-17.00 uur.
• Gratis pendelbussen rijden van parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven, van 10.00-18.00 uur.
• Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.
 

 
 

Volg het Keringhuis ook op Twitter en Facebook

Wist u dat u nieuws, acties en leuke weetjes over het Keringhuis ook kunt lezen op onze Facebookpagina

Het Keringhuis is ook te volgen op Twitter.
 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief