Nieuwsbrief november - Kijk achter de schermen bij de Maeslantkering
 
 

Duik in de Maeslantkering

Deze maand duikt het Keringhuis diep in de Maeslantkering. U kunt eenmaalig mee met een unieke rondleiding achter de schermen en in het Keringhuis worden onder andere extra archiefmaterialen getoond, waaronder foto's van de bouw en films over de techniek van de kering. Voor kinderen is er een speciale activiteit waarbij de Maeslantkering mee naar huis mag! Bezoek ook de expositie Waterparels: prachtige foto’s die de unieke onderwaterwereld van de Grevelingen en de Oosterschelde in beeld brengen.
 

 
 

Uniek: vrijdagavond 22 november rondleiding achter de schermen!

Altijd al willen zien hoe de grootste stormvloedkering ter wereld bestuurd wordt? Het Keringhuis verzorgt op vrijdagavond 22 november samen met medewerkers van het operationele team van de Maeslantkering eenmalig een rondleiding in het Keringhuis en achter de schermen van de Maeslantkering.

De rondleiding voert door het Keringhuis, buiten langs de Maeslantkering en naar het bedieningsgebouw. Hier wordt de computer bezocht die de kering bestuurt, de systeemruimte en de noodgenerator. Een bijzondere rondleiding waarbij deuren opengaan die normaal gesproken voor bezoekers gesloten blijven.

De rondleiding start in het Keringhuis met een buffetdiner en duurt ongeveer drie uur.
Volwassenen €20.00, kinderen (4 t/m 12 jaar) €10.00
vrijdag 22 september 17.00 - 20.00 uur
Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

Reserveer uw plaatsen op www.keringhuis.nl


 

 
 

Uit de archieven: extra foto's, films en meer

De bouw van de Maeslantkering heeft heel wat voeten in de aarde (en in het water) gehad. De onderdelen van de kering zijn met de grootste precisie ontworpen, gefabriceerd, vervoerd en in elkaar gezet. De bouw van de kering heeft 6 jaar geduurd. De hele maand november toont het Keringhuis extra materialen uit de archieven: talloze foto's van de bouw van de kering, films over de techniek, bouwtekeningen en meer. En heel bijzonder: het demonstratiemodel van het bedieningspaneel van de Maeslantkering staat deze maand in het Keringhuis. Dit paneel wordt normaal gesproken gebruikt voor trainingsdoeleinden. Komt u ook op de knoppen drukken?

De extra expositie-onderdelen, films en meer zijn de hele maand november gratis te bekijken in het Keringhuis.
 

 
 

Bouw je eigen Maeslantkering

Hoe zit de Maeslantkering in elkaar? Tijdens 'Bouw je eigen Maeslantkering' ontdekken kinderen uit welke onderdelen de kering bestaat en hoe ze werken. Onder leiding van een gids gaan ze buiten bij de kering kijken, om daarna hun eigen mini Maeslantkering in elkaar zetten. En die mag natuurlijk mee naar huis!

'Bouw je eigen Maeslantkering' wordt in november op (bijna alle) woensdagmiddagen en in de weekenden in het Keringhuis aangeboden. Kijk voor data en tijden op www.keringhuis.nl.

De activiteit duurt ongeveer 75 minuten en kost €2.00 per deelnemer (t/m 12 jaar).
Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, per kind mag 1 begeleider gratis mee.

Reserveer uw plaatsen op www.keringhuis.nl
 

 
 

Waterparels: kleurrijke onderwaterwereld vastgelegd in fantastische beelden

Waterparels is een prachtige expositie van onderwaterfoto’s, die de unieke onderwaterwereld van de Grevelingen en de Oosterschelde tonen. De foto's laten zien hoe fascinerend en kleurrijk het leven onder water is. De hele maand november kunt u de tentoonstelling in het Keringhuis bekijken.

De foto's zijn gemaakt door vier onderwaterfotografen: Janny Bosman, Linda Engels, Karin Brussaard en Marion Haarsma. Zij publiceren met grote regelmaat in nationale en internationale duikbladen en hebben diverse prijzen gewonnen met hun werk.  "Aan mensen die niet duiken valt met woorden niet uit te leggen hoe bijzonder de bodems van de Grevelingen en de Oosterschelde zijn en hoeveel soorten dieren hier leven." Met de expositie Waterparels willen de fotografen het Zeeuwse onderwaterleven meer bekendheid geven.

'Waterparels' is de hele maand november gratis te bezoeken in het Keringhuis tijdens de reguliere openingstijden.


 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief