Nieuwsbrief december - Rondleidingen bij de Maeslantkering
 
 

December feestmaand in het Keringhuis

Kom in december naar het Keringhuis om deel te nemen aan een rondleiding. Tijdens de kerstvakantie kan dit zelfs elke dag. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten en een speurtocht. En voor wie zijn al die pakjes onder de kerstboom?

Ook in december: tijdelijke tentoonstelling over de bouw van de Maeslantkering en prachtige onderwaterfoto's in de tentoonstelling 'Waterparels'.
 

 
 

Elke dag rondleidingen tijdens de kerstvakantie

Van zaterdag 21 december tot en met zondag 6 januari zijn er op elke dag die het Keringhuis geopend is, rondleidingen in het Keringhuis:

•Elke dag mee met de Winterrondleiding: Een professionele gids vertelt u alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna wordt u meegenomen naar het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. Na afloop geniet u in het restaurant van een dampend hete kop erwtensoep met roggenbrood en spek. Kosten €7,50

•Elke dag mee met een kinderactiviteit: afwisselend 'Schatten van de Maeslantkering' en 'Bouw je eigen Maeslantkering'

Schatten van de Maeslantkering
Hoe werkt de Maeslantkering? Ontdek de techniek achter de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Onder leiding van een gids ga je onder andere buiten bij de kering kijken en hoor je hoe deze werkt. Daarna mag je zelf in de schatkist van de Maeslantkering kijken. Hier vind je allerlei bijzondere voorwerpen. Waar zouden die voor zijn?
Duur: 60 minuten. Kosten: kinderen (t/m 12 jaar) €2,-. Per kind mag 1 begeleider gratis mee. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Bouw je eigen Maeslantkering!
Hoe zit de Maeslantkering in elkaar? Tijdens 'bouw je eigen Maeslantkering' ontdek je uit welke onderdelen de kering bestaat en hoe ze werken. Onder leiding van een gids ga je ook buiten bij de kering kijken. Daarna ga je je eigen mini Maeslantkering in elkaar zetten. En die mag natuurlijk mee naar huis!
Duur: 75 minuten. Kosten: kinderen (t/m 12 jaar) €2,-. Per kind mag 1 begeleider gratis mee. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

•Elke dag mee met een instaprondleiding in het Nederlands en Engels
Duur: 60 minuten. Kosten: volwassenen €4,- / kinderen (4 t/m 12 jaar) €2,-

Kijk voor het hele programma op www.keringhuis.nl en reserveer hier zelf een rondleiding.
 

 
 

Pakjes onder de Kerstboom en speurtocht voor kinderen

Tijdens de kerstvakantie liggen er pakjes onder de kerstboom in het Keringhuis. Alle kinderen die deelnemen aan een rondleiding of activiteit mogen hier zelf een pakje uitzoeken!

Let op: voor kinderen vanaf 4 jaar bij deelname aan een Instaprondleiding, English tour, Winterrondleiding, 'Schatten van de Maeslantkering' en/of 'Bouw je eigen Maeslantkering' in de periode 21 december tot en met 5 januari. Op = op.

Aan de receptie van het Keringhuis kunnen kinderen ook gratis een speurtocht ophalen tijdens de kerstvakantie.
 

 
 

Tijdelijk extra tentoonstelling bouw Maeslantkering

De maand december en de kerstvakantie kunt u in het Keringhuis nog de extra tentoonstelling over de bouw van de Maeslantkering bekijken; talloze foto's van de bouw van de kering, films over de techniek, bouwtekeningen en meer. En heel bijzonder: het demonstratiemodel van het bedieningspaneel van de Maeslantkering staat tijdelijk in het Keringhuis. Dit paneel wordt normaal gesproken gebruikt voor trainingsdoeleinden.

De extra expositie-onderdelen, films en meer zijn tot 6 januari gratis te bekijken in het Keringhuis.
 

 
 

Waterparels: kleurrijke onderwaterwereld vastgelegd in fantastische beelden

Waterparels is een prachtige expositie van onderwaterfoto’s, die de unieke onderwaterwereld van de Grevelingen en de Oosterschelde tonen. De foto's laten zien hoe fascinerend en kleurrijk het leven onder water is.

De foto's zijn gemaakt door vier onderwaterfotografen: Janny Bosman, Linda Engels, Karin Brussaard en Marion Haarsma. Zij publiceren met grote regelmaat in nationale en internationale duikbladen en hebben diverse prijzen gewonnen met hun werk.

'Waterparels' is nog tot 6 januari gratis te bezoeken in het Keringhuis tijdens de reguliere openingstijden.


 

 
 

Openingstijden tijdens de feestdagen en kerstvakantie

zaterdag 21 december - zondag 22 december : 11.00 - 17.00 uur

maandag 23 december - dinsdag 24 december: 10.00 - 16.00 uur

woensdag 25 december: gesloten

donderdag 26 december: 11.00 - 17.00 uur

vrijdag 27 december: 10.00 - 16.00 uur

zaterdag 28 december - zondag 29 december: 11.00 - 17.00 uur

maandag 30 december: 10.00 - 16.00 uur

dinsdag 31 december -woensdag 1 januari: gesloten

donderdag 2 januari - vrijdag 3 januari: 10.00 - 16.00 uur

zaterdag 4 januari - zondag 5 januari: 11.00 - 17.00 uur


Het restaurant is tijdens de weekends en op 26 december geopend volgens de openingstijden van het Keringhuis. Op alle andere dagen dat het Keringhuis geopend is tijdens de kerstvakantie is het restaurant open rond lunchtijd en mogelijk langer. Bel het Keringhuis voor meer informatie.
 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 0174-511222
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl
 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief