Nieuwsbrief april - Nieuw! elke dag rondleidingen, varen door het Europoortgebied en Paasbrunch

Vaar mee met de rondvaartboot van de Maeslantkering naar het Europoortgebied, een fantastische vaart door een van de grootste zeehavens ter wereld!
Vanaf maandag 14 april vaart de boot vanaf de steiger van het Keringhuis, tussen de armen van de Maeslantkering door, op weg naar het Europoortgebied. Een unieke mogelijkheid om de nieuwste havens te zien met de verschillende industrieën zoals container- en ertsoverslagbedrijven.

Vanaf deze dag kunt u ook elke dag van de week mee met een rondleiding op het terrein van de Maeslantkering. Combineer uw bezoek aan het Keringhuis met een rondvaart: de rondleidingen sluiten aan op de afvaarttijden van de boot.

Rondleiding reserveren

Informatie rondvaarten 

 

Op 20 april bent u van harte welkom in het Keringhuis aan de Paastafel. Begin de dag ontspannen met een heerlijke Paasbrunch met uitzicht op de Nieuwe Waterweg.

U wordt ontvangen met een vruchtensapcocktail. Vervolgens staat er een feestelijk Paasbuffet klaar:
Tomatensoep, diverse zondagse broodjes en Paasbrood, verschillende salades en luxe broodbeleg zoals kalfsrosbief, warme beenham en gerookte zalm. De brunch wordt om 12:45 afgesloten met een kopje koffie of thee met bonbon.

Om 13.00 uur wordt u door een gids van het Keringhuis opgehaald aan uw brunchtafel voor de rondleiding. De gids vertelt u alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna wordt u meegenomen naar het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. Als afsluiting bekijkt u een korte film. Het Paasprogramma eindigt om 14.30 uur.

Kosten:
Volwassenen € 20,-
Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 10,-

Reserveer hier uw plaatsen
 

Vanaf 1 april is de waterspeelplaats van het Keringhuis weer open. Kinderen kunnen hier lekker met water spelen en zelf aan de slag met pompen en zandzakken. Bij mooi weer is het terras de uitgelezen plaats om lekker buiten te zijn met de kinderen en de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg te bekijken.

Het restaurant is van 1 maart tot en met 31 oktober de hele week open.
Voor kinderen is er tijdens het Paasweekeinde een speurtocht. Deze kan gratis afgehaald worden aan de receptie van het Keringhuis.
 

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.