Nieuwsbrief februari - Winterrondleidingen en nieuwe expositie

Vanaf 1 februari de hele maand te zien bij het Keringhuis: De grootste scheepsramp voor de Nederlandse kust.

Op donderdagnacht 21 februari 1907 woedt op de Noordzee een zware storm. De veerboot 'Berlin' uit Harwich nadert de haven van Hoek van Holland. Aan boord bevinden zich 143 opvarenden. Het is een bont gezelschap van Duitse operazangers en -zangeressen, een alleenreizend jongetje van 5 jaar, maar ook belangrijke zakenlieden, zoals de bekende autofabrikant Spijker. Plotseling slaat het schip op de pier. Op dat moment voltrekt zich een van de grootste drama's allertijden voor de Nederlandse kust. Het schip breekt in twee stukken. De dagen erna spoelen tientallen lichamen aan. Bijna niemand overleeft het; na drie dagen zijn slechts 15 mensen gered uit de kolkende zee.

In het Keringhuis kunt u de expositie over de Berlin de hele maand februari gratis bezoeken tijdens openingstijden.

Het is weer koud buiten, tijd voor de Winterrondleiding!
In februari kunt u tijdens de weekends mee met de Winterrondleiding. Een instaprondleiding met een warme afloop. Na het bezoek aan het buitenterrein geniet u in het restaurant van een dampend hete kop erwtensoep met roggenbrood en spek.
Duur: 60 minuten, kosten Winterrondleiding: volwassenen €7,50, kinderen €6,25

Meer rondleidingen in februari: elke zaterdag en zondag:

12.00 Winterrondleiding
13.00 Instaprondleiding
14.00 Kinderrondleiding
15.00 English Tour

Reserveer uw rondleiding online.

Van 14 februari tot en met 10 juni is in de Kunsthal de expositie Zoet & Zout, Water en de Nederlanders, te bezoeken. Met het toegansbewijs van de Kunsthal krijgt u 50% korting op een instaprondleiding bij het Keringhuis. Met de kassabon van de instaprondleiding betaalt u bij de Kunsthal €8,50 in plaats van €11,-.

Water is het meest bepalende element van de Nederlandse identiteit. De vanzelfsprekendheid waarmee Nederlanders omgaan met water en het laag gelegen land is voor de rest van de wereld een bron van verbazing. Met honderdtwintig kunstwerken laat de Kunsthal Rotterdam onze verbondenheid met het water zien.

Reserveer uw rondleiding online.

Kijk op de website van de Kunsthal: Zoet & Zout, Water en de Nederlanders 

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 0174-511222
Fax: 0174-540324
info@keringhuis.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen
11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.
toegang gratis 

www.keringhuis.nl