Nieuwsbrief juli - Zomerse wateractiviteiten bij het Keringhuis
 
 

Verfrissende activiteiten voor warme zomerdagen

Breng tijdens de zomervakantie een bezoek aan het Keringhuis. Ga mee met een rondleiding en kom kijken hoe de Maeslantkering met zijn reusachtige armen 1,5 miljoen mensen beschermt tegen overstromingen. Ga zelf aan de slag met pompen en zandzakken op de waterspeelplaats. Laat het stormen of gieten van de regen op het waterplein. Ontdek met een aantal proefjes hoe de kering werkt. Geniet van een ijsje op het terras met uitzicht op de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg. Of vaar tussen de armen van de Maeslantkering door naar een van de grootste zeehavens ter wereld: Maasvlakte.
 

 
 

Proefjesrondleiding voor kinderen

Tijdens de zomervakantie ga je mee met een Proefjesrondleiding! Onder leiding van een gids vind je uit hoe de Maeslantkering werkt. En ook waarom er nog veel meer nodig is om te zorgen dat er niet te veel maar ook niet te weinig water is. Maar hoe sterk is de kracht van het water eigenlijk? En hoe blijft de Maeslantkering op zijn plek staan? Dat ontdek je met een aantal proefjes in het Keringhuis. Natuurlijk ga je de stormvloedkering ook van dichtbij bekijken. Dit is bijzonder, want hier mag je alleen met een gids komen.

Reserveer je plaatsen op www.keringhuis.nl

Duur: 60 minuten, Kosten: €2,25 per kind
Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee. Deze rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Ook voor kinderen: Aan de receptie van het Keringhuis haal je tijdens de zomervakantie gratis een speurtocht op.

 
 

Gratis treintje op zaterdagen in juli en augustus

Van 5 juli tot en met 6 september rijdt elke zaterdag een toeristentreintje van het VVV-kantoor in centrum Hoek van Holland naar het Keringhuis. Vervoer is GRATIS.

Vertrektijden
halte VVV (Brinkplein): 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 en 16.00.
halte Keringhuis: 12.15 / 13.15 / 14.15 en 16.15
 

 
 

Gratis kinderrondleiding met het Jeugd VakantiePaspoort en korting met RotterdamPas

Kom met je Jeugd VakantiePaspoort naar het Keringhuis. Van 19 juli tot en met 31 augustus mag je op vertoon van het Jeugd VakantiePaspoort gratis mee met een kinderrondleiding of proefjesrondleiding.

Reserveer je plaatsen op www.keringhuis.nl

Houders van de RotterdamPas krijgen tot en met 31 augustus 50% korting op een entreebewijs van het Keringhuis.
 

 
 

Wandelend, op de fiets of met de auto: Beleef de Deltaroute!

De Maeslantkering is het sluitstuk van de Deltawerken. Rijkswaterstaat heeft samen met de ANWB toeristische routes langs alle Deltawerken samengesteld. Op de website www.beleefdedeltaroute.nl vind je de routes en tal van wetenswaardigheden over de verschillende Deltawerken.

Het Keringhuis biedt tijdens de zomervakantie extra rondleidingen aan, ook in het Engels. Kijk op de website voor de actuele tijden en reserveer hier je plaatsen. 

Het Keringhuis is een ANWB fietsservicepunt! Aan de receptie kun je daarnaast diverse fietsroutes gratis afhalen. Dus trek je wandelschoenen aan, stap op de fiets of in de auto en beleef de Deltaroute deze zomer!
 

 
 

Heerlijk varen naar Maasvlakte

Vanaf de steiger van het Keringhuis vertrekken dagelijks rondvaarten door het nieuwste havengebied van Rotterdam: Maasvlakte. Tussen de armen van de Maeslantkering door vaart de boot naar een van de grootste zeehavens ter wereld. Hier kom je onder andere gigantische schepen tegen, ertsoverslag en containerterminals. Regelmatig kun je hier ook zeehonden zien.

Meer informatie over de rondvaarten vind je op de website.

 
 

Zondag 28 september functioneringssluiting van de Maeslantkering

Elk jaar sluiten de deuren van de Maeslantkering tijdens de zogenaamde functioneringssluiting. Deze test dient als voorbereiding op het komende stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 1 april. Het Keringhuis is op deze dag open voor publiek en organiseert speciale rondleidingen. Dit jaar zal de functioneringssluiting (onder voorbehoud) plaatsvinden op zondag 28 september.

Kijk op www.keringhuis.nl voor meer informatie over de sluiting.

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief