Nieuwsbrief Augustus - Vakantie vol rondleidingen en programma 28/9 online!
 
 

Zondag 28 september functioneringssluiting van de Maeslantkering

Elk jaar sluiten de deuren van de Maeslantkering tijdens de zogenaamde functioneringssluiting. Deze test dient als voorbereiding op het komende stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 1 april. Dit jaar zal de functioneringssluiting (onder voorbehoud) plaatsvinden op zondag 28 september. De sluiting start naar verwachting om 17.00 uur. Het tijdstip kan onder invloed van natuurlijke omstandigheden wijzigen.

Het Keringhuis is deze dag geopend van 11.00 tot 19.00 uur. De hele dag zijn er rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten, ook speciaal voor kinderen. Ook zijn er de nodige versnaperingen te verkrijgen in het restaurant en buiten op het terrein. De gehelde dag rijden er gratis pendelbussen van parkeerplaatsen in de omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven.

Kijk op de website voor het hele programma.

Rondleidingen zijn NU te reserveren!
Alle rondleidingen op 28 september zijn vanaf vandaag te boeken via de website. Het Keringhuis raadt aan vooraf uw plaatsen te reserveren in verband met de verwachte drukte; vol = vol.
Reserveer hier uw plaatsen.
 

 
 

Speciale kinderrondleidingen

In de zomervakantie kan je mee met een Proefjesrondleiding! Je gaat onder leiding van een gids ontdekken hoe de Maeslantkering werkt. Je ontdekt waarom de bescherming tegen water zo belangrijk is, hoe sterk de kracht van het water is en nog veel meer. Je gaat zelf aan de slag met een aantal proefjes. Het bijzondere is dat je ook de stormvloedkering van dichtbij mag bekijken, want daar mag je alleen met een gids komen.

Reserveer hier je plaatsen

Duur: 60 minuten, Kosten: €2,25 per kind Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee.
Deze rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


 

 
 

Extra rondleidingen

Het Keringhuis biedt tijdens de zomervakantie extra rondleidingen aan, ook in het Engels. Kijk op de website voor de actuele tijden en reserveer hier je plaatsen.

 
 

Kinderspeurtochten

Wil je zelf op een leuke manier ontdekken hoe Nederland zich beschermt tegen water? Haal een gratis kinderspeurtocht op bij de receptie.

 
 

Aanbiedingen

  • Gratis kinderrondleiding of proefjesrondleiding op vertoon van je Jeugd Vakantie Paspoort. Geldig tot en met 31 augustus
  • 50% korting op je entreebewijs op vertoon van je RotterdamPas. Geldig tot en met 31 augustus
  • Korting bij combinatie van een rondvaart en bezoek aan het Keringhuis

Reserveer hier je plaatsen.

 
 

Gratis treintje tot en met 6 september

Elke zaterdag rijdt een toeristentreintje van het VVV-kantoor in centrum Hoek van Holland naar het Keringhuis.

Vertrektijden:
halte VVV (Brinkplein): 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 en 16.00.
halte Keringhuis: 12.15 / 13.15 / 14.15 en 16.15

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief