Nieuwsbrief juli - Zomers plezier bij het Keringhuis
 
 

Hoera zomer!

De zomervakantie is bijna daar. Al heeft de zomer zich hier nog niet vaak laten zien, daar trekken we ons in het Keringhuis niets van aan! Dus ook dit jaar hebben we weer een leuk zomerprogramma en vele acties, waar natuurlijk alles over te lezen is in deze speciale uitgave.

 
 

Spelend leren met de Proefjesrondleidingen

Samen met de gids op avontuur uitvinden hoe de Maeslantkering werkt. En waarom er nog veel meer nodig is om ervoor te zorgen dat er niet teveel, maar ook niet te weinig water is. Natuurlijk wordt de stormvloedkering ook van dichtbij bekeken en dat mag niet zomaar iedereen! En tot slot zelf experimenteren met een aantal proefjes in het Keringhuis. 

Periode: zondag 5 juli en 12 juli t/m 23 augustus. Duur: ca. 75 minuten, Kosten: € 2,30 per kind. Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee. Deze rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden via: www.keringhuis.nl 

Tip: Lees verderop in deze nieuwsbrief over de leuke kortingen voor deze rondleiding.

 
 

Meer instaprondleidingen voor volwassenen

Voor "grote kinderen" zijn er ook voldoende mogelijkheden om meer over de Maeslantkering te weten te komen én deze van dichtbij te bewonderen. Zowel in het weekend als doordeweeks vinden er tijdens de zomerperiode meer instaprondleidingen voor volwassenen plaats. Buitenlandse gasten kunnen zich aanmelden voor de Engelstalige 'English tour'.

Kijk voor data en het maken van een reservering op: www.keringhuis.nl

 
 

Rotterdampas seizoensactie

Kinderen mogen voor de helft van de prijs meedoen aan de Kinderrondleidingen (aanbevolen vanaf 6 jaar) en Proefjesrondleidingen (aanbevolen vanaf 8 jaar). Prijs €1,15 per kind + 1 ouder/begeleider mag gratis mee. De actie is onbeperkt geldig in de periode van 1 juni t/m 31 augustus 2015.

Reserveren via: www.keringhuis.nl

 
 

Jeugd Vakantiepaspoort

Alle basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen het paspoort via school uitgereikt. Dat is de hele zomer lang pret maken in en om Rotterdam. En natuurlijk ook in het Keringhuis! Want met het Jeugd Vakantiepaspoort 2015 kunnen kinderen van 11 juli t/m 23 augustus 2015 gratis mee met de Kinderrondleiding (aanbevolen vanaf 6 jaar). En dat is de zomer een bijzondere: de Proefjesrondleiding (aanbevolen vanaf 8 jaar). Lees er meer over in het artikel hierboven!

Voor reseveringen ga naar: www.keringhuis.nl

 
 

Toeristentreintje langs het Keringhuis

Elke zaterdag in juli en augustus stopt de Boulevardtrein 2 keer per dag (afhankelijk van het weer) bij de Maeslantkering. Voor € 2 p.p. brengt het toeristentreintje u van/naar VVV Hoek van Holland. Vraagt u bij het instappen aan de chauffeur hoe laat de laatste rit plaatsvindt. Met de Boulevardtrein kunt ook naar het strand en langs andere bezienswaardigheden in Hoek van Holland rijden.

 
 

Tijdelijke expo scheepsmodellen

In de expositieruimte van het Keringhuis kunt u t/m augustus voor- en naoorlogse scheepsmodellen bewonderen die regelmatig over de Nieuwe Waterweg voeren. Natuurlijk ontbreekt "onze eigen" SS Rotterdam hier niet!

 
 

Speuren door het Keringhuis

Nog meer kinderpret: Tijdens de zomervakantie mogen kinderen gratis een speurtocht ophalen aan de receptie van het Keringhuis. Ook een leuk alternatief als er niet voldoende tijd is om mee te doen met de Kinder- of Proefjesrondleiding.

 
 

Mis het niet! Functioneringssluiting Maeslantkering

Het gebeurt (gelukkig!) niet vaak dat de deuren van de Maeslantkering en de Hartelkering sluiten. Maar 1 keer per jaar kunt u dit spektakel toch aanschouwen tijdens de zogenaamde functioneringssluiting. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 19 september . Het Keringhuis is op deze dag geopend.

Tijdens dit evenement wordt er een feestelijke sfeer gecreëerd in en om het Keringhuis. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Lees meer over deze bijzondere dag op www.keringhuis.nl en reserveer hier vooraf een rondleiding (aanbevolen!)

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief