Nieuwsbrief september - Functioneringssluiting Maeslantkering 19 september
 
 

Het sluitstuk van de Deltawerken

De twee stormvloedkeringen, De Maeslantkering en de Hartelkering (samen de Europoortkering), zijn niet alleen het sluitstuk van de Deltawerken, maar sluiten op zaterdag 19 september ook letterlijk hun deuren tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting. Het Keringhuis is de hele dag geopend met allerlei activiteiten voor jong en oud.
 

 
 

Voorbereiding op het stormseizoen

De jaarlijkse functioneringssluiting voert Rijkswaterstaat uit als voorbereiding op het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.


 

 
 

Planning functioneringssluiting

De sluiting start naar verwachting om 17.50 uur en is voor publiek toegankelijk. Het tijdstip is onder voorbehoud, omdat deze onder invloed van natuurlijke omstandigheden kan wijzigen.
 

 
 

Activiteiten rondom de functioneringssluiting

Op zaterdag 19 september zijn bezoekers vanaf 11.00 uur welkom bij het Keringhuis. In het Keringhuis vindt u informatie over de Deltawerken, de werking van de Maeslantkering en actuele ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer in Zuid-Holland. Vanaf 11.20 uur zijn er rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten, ook speciaal voor kinderen. Op het buitenterrein is de waterspeelplaats waar jong en oud met zandzakken en pompen zelf aan de slag kunnen om het land droog te houden. Ook zijn er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.
 

 
 

Rondleidingen

Op vaste tijden zijn er rondleidingen, in diverse talen. Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling langs de Maeslantkering, wat alleen met een rondleiding kan. Vanwege de verwachte drukte is het reserveren van een rondleiding aan te raden vol=vol.

Duur: 70 en 60 minuten
Kosten: € 5,- voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen.

Op www.keringhuis.nl vindt u de agenda van de rondleidingen op 19 september en kunt u  zelf reserveren.
 

 
 

Gratis pendelbus van en naar het Keringhuis

Het Keringhuis is op zaterdag 19 september te voet, per fiets of met pendelbus te bereiken. Parkeren kan op nabijgelegen gratis parkeerplaatsen. Vanaf daar rijden gratis pendelbussen naar het Keringhuis en terug. Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Tevens rijden de gratis pendelbussen vanaf NS station Hoek van Holland Haven naar het Keringhuis en terug. Uitsluitend bijzonder vervoer en mindervaliden wordt doorgang verleend tot aan het Keringhuis.
 

 
 

Praktische informatie

• Het Keringhuis is op 19 september van 11.00 tot 20.00 uur geopend.
• Aanvang sluiting Maeslantkering om 17.50 uur (onder voorbehoud).
• Rondleidingen en activiteiten van 11.20-19.00 uur.
• Gratis pendelbussen rijden van parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Keringhuis en van NS station Hoek van Holland Haven, van 11.00-20.00 uur.
• Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar.
 

 
 

Nieuwe expositie vanaf 19 september: Holland, natuur in de Delta

Vanaf zaterdag 19 september is in het Keringhuis een nieuw expositieonderdeel te bekijken! De expo is gebaseerd op de nieuwe film 'Holland, natuur in de Delta', die op 24 september in de Nederlandse bioscopen in premiere zal gaan. Bij de film is een educstief traject ontwikkelt voor het basis- en voortgezet onderwijs.

 
 

Weekend van de Wetenschap

Schatten van de MaeslantkeringOktober staat in het thema van kennis en wetenschap. Daarom zijn er deze maand diverse bijzondere activiteiten. Op 2 oktober trappen we af met een speciale activiteit voor kinderen: Schatten van de Maeslantkering. In het Weekend van de Wetenschap, op 3 en 4 oktober, kun je hier ook aan deelnemen. Geef je snel op, want vol = vol!

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief