Nieuwsbrief november - Winterpret programma, boswachter Arjan Postma en meer
 
 

Ontmoet Nederlands bekendste boswachter Arjan Postma in het Keringhuis!

Arjan Postma, onder andere bekend van de film ‘Holland, natuur in de Delta’ en tv-programma’s als ‘De wereld draait door’ en ‘RTL Late Night’, komt zondag 20 december naar het Keringhuis. De freelance boswachter weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser. Doordat Arjan tijdens zijn bezoek aan het Keringhuis actief met het publiek in gesprek gaat ontstaan er op basis van de vragen en reacties nieuwe en boeiende verhalen. De lezingen starten om 13.30 uur en 15.00 uur en per lezing zijn er 100 plaatsen beschikbaar in de zaal. Vanaf 16.00 uur loopt Arjan door de expositieruimte van het Keringhuis om vragen te beantwoorden.

Deelname
Deelname € 2,00 vanaf 18 jaar, onder 18 jaar gratis. Hiervoor krijgt u een jaar lang entree tot het Keringhuis en alleen op zondag 20 december ook een middag met boswachter Arjan Postma en een gratis rondleiding met uitleg over de Maeslantkering. Kaartjes zijn op de dag zelf te koop aan de welkomstbalie in het Keringhuis, geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De zaal gaat 10 minuten voor aanvang van de lezing open.

Winactie
Mis niks van Arjan Postma en maak kans op één van de 10 zitplaatsen op de eerste rij. Ga naar www.facebook.com/hetkeringhuis.publiekscentrumwater en geef aan of je komt. De speciale zitplaatsen worden verloot onder de eerste 100 deelnemers.

 
 

Speciale buitenrondleidingen zondag 20 december 2015

De hele dag door zijn er speciale buitenrondleidingen van 30 minuten. Onder leiding van een professionele gids hoort u alles over 's werelds grootste stormvloedkering. Alleen deze dag is de rondleiding gratis inbegrepen bij uw entreebewijs voor het Keringhuis. Met dit entreebewijs heeft u vanaf het moment van aanschaf 1 jaar lang gratis toegang tot de expositieruimte in het Keringhuis.

U kunt de rondleiding ook uitstekend combineren met uw bezoek aan de interactieve expositie van het Keringhuis en deelname aan een van de exclusieve lezingen van Nederlands bekendste boswachter, Arjan Postma over de natuur in de Delta. Meer over zijn programma leest u in het artikel hierboven.

Kaartjes zijn op de dag zelf te koop aan de welkomstbalie in het Keringhuis, geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kosten entreebewijs 1 jaar geldig incl. gratis rondleiding en voor die prijs krijgt u de middag met Arjan Postma er als bonus bij. Alleen op zondag 20 december!

  • tot 18 jaar gratis
  • vanaf 18 jaar €2,00

 

 
 

Knutselend de kerstvakantie door

kerstknutselen Niet één, maar wel liefst twee speciale kinderrondleidingen biedt het Keringhuis tijdens deze kerstvakantie aan bij haar jongste bezoekers. Natuurlijk neemt de gids de kinderen op pad en vertelt op boeiende wijze alles over de Maeslantkering. Want waarom ligt deze grote reus eigenlijk hier langs de waterkant? Hoog water, laag water en hoe werkt dat dan met de Maeslantkering? En waarom liggen er op het buitenterrein schelpen, drijfhout, takjes of soms zelfs een verdwaalde schoen? Op dit soort vragen en meer geeft de gids spelenderwijs antwoord.

Zaterdag 19 december - donderdag 24 december 2015

Na afloop van de rondleiding ga je zelf aan de slag om met verschillende materialen je eigen Maeslantkering in kerstsfeer te knutselen.

Zaterdag 26 december 2015 - zondag 3 januari 2016 jutten

Wist je dat je met de spullen die hier zijn aangespoeld je daar prachtige dingen van kunt maken? Met de mooiste vondsten mag je na de rondleiding je eigen jutterskunstwerk maken.

Duur: 90 minuten

Kosten: kinderen (t/m 12 jaar) €2,30

Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar, per kind mag 1 begeleider gratis mee

 
 

Wonderlijke natuur

Wist u dat de Hollandse Delta veel natuurschoon herbergt? Na de natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ is dit dan precies ook het thema van de natuurfilm ‘HOLLAND – Natuur in de Delta’, het tweede deel van de trilogie. Geïnspireerd door dit laatste zijn er prachtige korte films gemaakt die sinds de laatste functioneringssluiting te bewonderen zijn in het Keringhuis. Ontdek de wondere natuur in de Delta!

 
 

Terug van weggeweest: de LEGO-watertafel!

LEGO-watertafelTijdens de zomer van 2013 hadden we in het Keringhuis een tijdelijke expositieonderdeel te leen. De LEGO-watertafel toonde heel duidelijk aan jong en oud hoe het leven met water in de regio Rijnmond/Drechtsteden en de Zuidwestelijke Delta eruit ziet. Het nieuwe Deltaprogramma heeft als doel ons land nu en in de toekomst te beschermen tegen hoog water en de zoetwatervoorziening op orde te houden. Zowel de bezoekers als de medewerkers van het Keringhuis vonden het dan ook erg jammer afscheid te moeten nemen van de LEGO-watertafel. Daarom komt deze binnenkort weer terug naar het Keringhuis en zal dan ook ingezet worden bij speciale rondleidingen. Blijf onze nieuwsbrief volgen, want hierin kondigen wij deze rondleidingen aan zodra de data bekend zijn!

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief