Nieuwsflits maart-april - Je ei kwijt? Kom met Pasen naar het Keringhuis

Op zondag 27 en maandag 28 maart 2016 kunnen bezoekers van alle leeftijden van 11.00 tot 17.00 uur hun ei kwijt of juist vinden.

  • Op verschillende momenten gedurende het paasweekend kunnen kinderen in het Keringhuis naar eitjes speuren (gratis)
  • Voor de lekkere en stevige trek staat er tussen 12 tot 14 uur een heerlijk paaslunch in buffetvorm klaar in het restaurant.
    Tot 13 jaar € 7,70 en vanaf 13 jaar € 15,70. Vooraf reserveren
  • Terwijl de volwassenen nog een broodje smeren, kunnen kinderen die zijn uitgegeten om 13.00 uur Pasen nog een tikkeltje vrolijker maken door eieren te versieren. Deze gratis knutselactiviteit is ook toegankelijk voor kinderen die geen gebruikmaken van de paaslunch.

Alle activiteiten zijn te reserveren via: www.keringhuis.nl

Op beide paasochtenden starten de kinderrondleidingen om 10.45 uur. De gids legt op een begrijpelijke manier uit waarom de Maeslantkering hier ligt en hoe die er voor zorgt dat we in Zuid-Holland droge voeten houden. T/m 12 jaar € 2,30 per kind + 1 begeleider gratis mee, vanaf 13 jaar € 4,30.

Tevens zijn er volwassenrondleidingen om 14.15 uur in het Nederlands en om 15.30 uur in het Engels.

 Haal de gratis fietsroutekaart bij de balie van het Keringhuis.

Koningsdag op 27 april en Viering 4 en 5 mei naderen. De straten kleuren vrolijk oranje en het rood, wit, blauw wappert in de wind. Tijd voor spelletjes uit de oude doos en in eigen land op pad en ontdekken waar we heel groot in zijn.

  • Zoals bijvoorbeeld de Maeslantkering, de grootste stormvloedkering van de wereld. Dit Deltawerk beschermt Zuid-Holland tegen hoogwater. Bezoekers horen er alles over tijden de rondleiding. Er zijn speciale versies voor volwassenen en kinderen. Tot 13 jaar € 2,30 + 1 begeleider gratis. Vanaf 13 jaar en extra begeleiders € 4,30 p.p.
  • Het Keringhuis trekt een activiteit van vroeger uit de kast en tijdens de meivakantie mogen kinderen hun eigen kijkdoos knutselen. Natuurlijk ontbreken Droppie Water en het Nederlandse landschap hier niet. Deze activiteit is een onderdeel van de kinderrondleiding tijdens de meivakantie. Tot 13 jaar € 2,30 + 1 begeleider gratis.

Alle activiteiten zijn te reserveren via: www.keringhuis.nl