Ontdek Holland en de Maeslantkering in het groot en klein

De meivakantie, Koningsdag op 27 april en Viering 4 en 5 mei naderen. In deze maand worden velen vanzelf wat trotser op ons land. Ontdek zelf waarom en waar we in Nederland heel groot in zijn.

  • Bekijk de grootste stormvloedkering van dichtbij tijdens de instaprondleiding. Een professionele gids vertelt over de uitdagingen van teveel of juist te weinig water. Er zijn rondleidingen in het Nederlands, Engels voor volwassenen en een Nederlandstalige versie voor kinderen. Lengte 60 minuten. Prijzen: 0-3 jaar gratis, 4-17 jaar € 2,30 p.p. + 1 begeleider gratis, vanaf 18 jaar € 4,30 p.p. incl. 1 jaar toegang. Reserveren via www.keringhuis.nl.
     
  • Kijkdoos knutselenTijdens de meivakantie kunnen kinderen na afloop van de kinderrondleiding hun eigen waterlandschap knutselen in een kijkdoos. Geschikt tot 14 jaar. Deelname gratis i.c.m. een kinderrondleiding. De activiteit 'Kinderrondleiding en kijkdozen knutselen' is te boeken via www.keringhuis.nl. Alleen het aantal kinderen hoeft opgegeven te worden.
     
  • Onbeperkt pannenkoeken eten tijdens de meivakantie in het restaurant! Kosten pannenkoeken incl. 1 consumptie: Tot 13 jaar € 4,20. Vanaf 13 jaar € 7,00. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar het is wel handig dit te vermelden indien u ook een van de rondleidingen boekt.

Moeders die op zondag 8 mei met hun kinderen naar het Keringhuis komen worden getrakteerd op een gratis entree en rondleiding. Boek vooraf op www.keringhuis.nl.

Na de successen in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam en FutureLand op Maasvlakte 2 komt de workshop 'Op steen tekenen'ook naar het Keringhuis tijdens Pinksteren, op zondag 15 en maandag 16 mei 2016.

Steen schilderenOf je nu 5 of 105 jaar bent, jong of oud, jongen of meisje, de workshop is leuk voor iedereen. Je kiest een mooie steen en laat je fantasie erop los met de vele kleurrijke viltstiften en allerlei soorten voorbeelden van decoraties, plaatjes en patronen. Heb je geen inspiratie of vertrouwen in je eigen tekenkunsten? Geen probleem, Joanna helpt je iets leuks te verzinnen of tekent alles wat je wilt op je steen, zodat je het zelf met de mooiste kleuren kunt invullen. Het resultaat is altijd mooi en zeer persoonlijk. Ideaal als aandenken of een cadeautje voor die ene zeer speciale persoon.

Deze workshop genaamd 'Maak je eigen souvenir’ is voor slechts € 2,00 p.p. te boeken op onze website. Duur circa 60 min.

Kunstenares Joanna Smolarz schildert op doek, papier en stenen. Haar werken zijn momenteel te bewonderen in het Breda's museum en in haar eigen atelier het Kruithuis in Hellevoetsluis. Joanne werkt ook in opdracht en is tevens kunstdocente.

VoorjaarDe zon laat zich steeds vaker zien, de bomen staan in bloei en de vogels tjirpen er vrolijk op los. Tijd om erop uit te trekken. Geef uw uitje een educatief tintje door uw route langs de Deltawerken uit te stippelen. Al trappend ontdekt u de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kustwerken, die bescherming bieden tegen de gevreesde noordwesterstormen.

Natuurlijk leidt de route ook langs de Maeslantkering. In het bijbehorende informatiecentrum het Keringhuis haalt u de fietsroutekaart gratis af bij de balie. Als u ook de omgeving van dit gedeelte van de Rotterdamse haven per fiets wilt bekijken dan vraagt u naar de gratis fietsroutekaart 'Rondje Maeslantkering en Landtong.

Ga picknicken op de heuvel naast het Keringhuis of verwen uzelf met wat lekkers uit ons restaurant en geniet van het prachtige uitzicht op de Maeslantkering. Het restaurant is geopend volgens de openingstijden van het Keringhuis: maandag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur, weekend 11.00-17.00 uur.