Zomervakantie bij het Keringhuis

Met de zomervakantie in aantocht biedt het Keringhuis van 9 juli t/m 4 september 2016 een gevarieerd programma voor jong en oud uit binnen- en buitenland. De Maeslantkering en het omliggende havengebied kunnen nu ook per boot verkend worden. Of spring op de fiets voor een verkwikkende rondrit langs de Deltawerken en stop bij het Keringhuis voor een heerlijk kopje koffie of een snack. We zijn nu ook ANWB GastvrijPunt. U leest er alles over in deze nieuwsbrief. Alle activiteiten zijn te reserveren via: www.keringhuis.nl

PRIJZEN

Toegang: Tot 18 jaar gratis. Vanaf 18 jaar € 2 p.p. incl. jaarkaart. Met een jaarkaart krijgt u € 2 korting op de rondleidingen.

Rondleidingen: Tot 18 jaar € 2,30 p.p. + 1 begeleider gratis. Vanaf 18 jaar en/of extra begeleiders € 4,30 p.p. incl. jaarkaart of € 2,30 p.p. indien u al in het bezit bent van een jaarkaart.

Activiteiten: Gratis indien anders vermeld.

Tijdens de kinderrondleiding vertelt de gids op speelse wijze waarom watermanagement zo belangrijk is voor een laaggelegen land als Nederland en we kunstwerken als de Maeslantkering nodig hebben. De kinderrondleiding is tijdens de zomervakantie uitgebreid met een van onderstaande knutselactiviteiten na afloop.

• JUTTERSRONDLEIDING
juttersrondleidingBij hoog water stroomt het terrein van de Maeslantkering onder en dan blijven er bij laag water allerlei voorwerpen achter. Met deze achtergebleven schatten kun je prachtige kunstwerken maken. Kom jutten tijdens deze kinderrondleiding en hoor gelijk hoe we Zuid-Holland veilig houden bij hoog water én droogte.

• SLIMME BOUWERSRONDLEIDING
Je hoeft niet groot of zwaar te zijn om sterk te zijn, maar wel slim. Tijdens deze kinderrondleiding kom je te weten hoe de Maeslantkering aan zijn vorm komt en waarom watermanagement zo belangrijk is. Na afloop ontdek je hoe met zoiets simpels als spaghetti toch oersterke constructies kunt bouwen.

Met het JeugdVakantiePaspoort (JVP) kunnen basisscholieren uit de regio Rotterdam-Rijnmond van zaterdag 9 juli t/m zondag 21 augustus 2016 voordelig pret maken in en om Rotterdam. Bij het Keringhuis doe je met het JVP gratis mee aan een kinderrondleiding. De JVP’s worden vlak voor de zomervakantie automatisch op school uitgedeeld.

Wanneer u de Maeslantkering ook van dichtbij wilt bewonderen, dan kan dat tijdens de Nederlands- en Engelstalige instaprondleidingen. Onze deskundige rondleiders geven u uitleg over de constructie, de werking en watermanagement in Zuid-Holland.

The Netherlands is vulnerable for flood still this is the best protected delta in the world. How? Our English speaking guides will tell you all about it. And only on this tour you will get a close look of world’s biggest storm surge barrier. Info / booking: www.keringhuis.nl

SteensouvenirsSouvenirs zijn mooie herinneringen en extra bijzonder wanneer je deze zelf maakt. Tekenen op riviersteen is verrassend gemakkelijk en leuk voor jong en oud. Met dit unieke kunstwerk heb je ook een speciaal cadeau.

De workshop duurt 90 minuten en er zijn stenen genoeg dus je kunt zoveel souvenirs of cadeaus maken als je zelf wilt. Dus kom tijdens de vakantie elke woensdagmiddag tekenen voor slechts € 2 p.p. incl. materialen.

U kunt nu ook per boot naar het Keringhuis en de Maeslantkering.

• RET HARBOUR FERRY
De RET Harbour Ferry vaart met de KRVE-71 vanaf Hoek van Holland Berghaven een rondje door de Maasvlakte, waar de ’s werelds grootste containerschepen aanmeren. Onderweg kunt u o.a. af- en opstappen bij de informatiecentra FutureLand en het Keringhuis. Bezoek het Keringhuis en ontdek hoe de grootste stormvloedkering van de wereld van de wereld meer dan 1,5 miljoen mensen beschermt tegen hoogwater. Kaartjes voor de RET Harbour Ferry zijn aan boord verkrijgbaar. Dienstregeling en tarieven: www.ret.nl/harbour_ferry

• RONDVAART EUROPOORT
De havenrondvaart begint bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Via het Breeddiep komt u in de imposante Europoort terecht. Het gebied bevat een grote verscheidenheid aan diverse industrieën zoals container- en ertsoverslagbedrijven. Ook vaart u gedeeltelijk door een nieuw stukje Nederland: Maasvlakte 2 met de grootste containerkranen ter wereld. Aan de kades liggen schepen groter dan menig flatgebouw. Dichterbij deze haven kunt u niet komen. Na deze rondvaart zult u een goed beeld hebben van één van de grootste zeehavens ter wereld. Meer info: www.rondvaarteuropoort.nl

Gratis fietsroutekaart van de omgeving bij de balie van het Keringhuis. Fietsers met een ANWB fietspas krijgen t/m september ook 15% korting op een kopje koffie met een lekkere appelpunt in het restaurant met buitenterras van het Keringhuis. Pech onderweg? Vraag om de EHBO-doos of repareer zelf uw fiets met de FietsServiceBox.

• KUNSTWERKEN VAN FRANK DE GEE
Frank de Gee schildert landschappen in olieverf, die gedurende de zomer geëxposeerd worden in het Keringhuis. Prachtige zeegezichten, weidse wolkenluchten en meer.

• KLEINSCHALIGE WATERBERGING TUBE-BARRIER
Dit bijzondere systeem vult zichzelf met water en kan zo ook water tegenhouden. Een Nederlandse uitvinding die wereldwijd toegepast kan worden. De Tube-Barrier en de film over de werking worden nu (tijdelijk) in de expositieruimte van het Keringhuis getoond.

Kom op zaterdag 17 september a.s. kijken hoe de Maeslantkering haar gigantische deuren sluit en ruim 1,5 miljoen bewoners van Zuid-Holland beschermt. Het sluitmoment is onder voorbehoud rond 15 uur gepland. Achter de schermen werken we weer hard aan een dagvullend programma dus houd onze website in de gaten voor meer info: www.keringhuis.nl