Nieuwsflits oktober - 31 oktober gratis toegang en viering 150 jaar Nieuwe Waterweg
 
 

150 jaar Nieuwe Waterweg

Op 31 oktober is het 150 jaar geleden dat de eerste spade in de grond ging voor het uitgraven van de Nieuwe Waterweg. De toenmalige kroonprins verrichtte deze handeling met behulp van een speciale spade en kruiwagen. Aangezien de Nieuwe Waterweg voor het Rotterdamse havengebied de belangrijkste vaarweg is van en naar de zee en Rijkswaterstaat deze belangrijke vaarweg heeft aangelegd wil zij dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan.

 
 

Nieuwe tentoonstelling - opening op 31 oktober en gratis toegang Keringhuis

Op 31 oktober wordt in het Keringhuis een nieuwe tentoonstelling geopend over de aanleg van de Nieuwe Waterweg. De expositie bevat onder andere oude foto’s. Ook de kruiwagen van de kroonprins (uit het koninklijk archief!) is te bekijken, alsmede diverse scheepsmodellen. Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, opent de tentoonstelling samen met kinderen uit Hoek van Holland. De opening start met een kruiwagenrace. Na de opening is een parade van oude en nieuwe schepen te bezichtigen die van de Maeslantkering naar het Fort in Hoek van Holland varen.

U bent van harte welkom om de kruiwagenrace en de opening van de tentoonstelling mee te komen maken in het Keringhuis. De toegang tot het Keringhuis is op 31 oktober voor iedereen gratis!

 
 

Programma 31 oktober

  • 11:30 kruiwagenrace bij het Keringhuis
  • 12:00 opening tentoonstelling in het Keringhuis
  • 12:45 vertrek parade schepen vanaf Maeslantkering

Op 31 oktober is de toegang tot het Keringhuis gratis!

 
 

Meer activiteiten op 31 oktober en aankondiging verdieping Nieuwe Waterweg

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, opent een tentoonstelling in het Fort 1881 over de ontwikkeling van de Nieuwe Waterweg. Samen met Ronald Paul, directeur Infrastructuur en Maritieme Zaken, kondigt Jan Hendrik Dronkers de verdieping van de Nieuwe Waterweg. Begin volgend jaar start de uitvoering van de verdieping.

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief