Nieuwe expositie, exclusieve lezingen en windpret tijdens de kerstvakantie
 
 

KERSTVAKANTIE 2016-2017

Kerstvakantie 2016-2017Terwijl de wind buiten raast en de Maeslantkering stormen tegenhoudt, is het in het Keringhuis lekker warm en knus. Tijdens de kerstvakantie van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 hebben we een speciaal programma met de Wind Workshop voor kinderen en rondleidingen, exposities en lezingen over de Nieuwe Waterweg en het ontstaan van Hoek van Holland voor volwassenen.

Let op! Het Keringhuis is alle dagen geopend m.u.v. Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. Op Tweede Kerstdag is het Keringhuis wel open!

 
 

DE WIND WAAIT DOOR HET LAND voor en door kinderen

Wind Workshop voor kinderenNadat een hogedrukgebied voor vrieskou zorgde tijdens Sinterklaas, zorgt een lagedrukgebied nu voor toenemende wind in de dagen voor Kerst. Het weer komt en gaat. We nemen het voor lief of juist niet. Schijnt de zon of gaat het stormen? De meesten kijken naar het journaal of raadplegen een website om te weten wat het weer “doet”. Maar hoe leuk zou het zijn als je zelf het weer zou kunnen voorspellen? Kom tijdens de kerstvakantie naar de Wind Workshop en word de weersvoorspeller in jouw familie!

Duur: 90 minuten
Kinderen €2,30.
Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee.
Reserveren via www.keringhuis.nl

 
 

NIEUWE EXPO EN LEZINGEN 150 JAAR NIEUWE WATERWEG

Expositie Nieuwe WaterwegOp 31 oktober 1866 werd het startsein gegeven voor de aanleg voor de aanleg de Nieuwe Waterweg. Dankzij deze vaarweg groeide de Rotterdamse haven uit tot een wereldhaven, waar de grootste schepen af- en aanmeren. En nu 150 jaar later is er opnieuw een startseizoen gegeven. De Nieuwe Waterweg wordt verdiept, zodat deze ook in de toekomst bereikbaar blijft.

Ter gelegenheid hiervan is er in het Keringhuis een expositiewand geopend over de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Deze bevat o.a. oude foto’s alsmede diverse scheepsmodellen. De kruiwagen van de Prins van Oranje is in het Fort in Hoek van Holland te bewonderen.

Op woensdag 28 december 2016 en donderdag 5 januari 2017 geeft Henk van der Lugt, voorzitter van Stichting Historisch Genootschap Hoek van Holland, een lezing over de aanloop naar de aanleg van de Nieuwe Waterweg en de geboorte van Hoek van Holland dat hierdoor ontstond. Deelname is inbegrepen bij de entree € 2,00 p.p. en te reserveren via www.keringhuis.nl. Aansluitend kan er nog deelgenomen worden aan een instaprondleiding met korting € 2,30 vanaf 18 jaar.

Langs de oevers van de Nieuwe Waterweg ligt nog een belangrijk waterwerk. De Maeslantkering is een stormvloedkering die 2 miljoen mensen beschermt. Ook deze is te bewonderen bij het Keringhuis!

 
 

NIEUW! TIJDEN VERANDEREN VOOR JONG EN OUD

Op veler verzoek bieden we nu ook op werkdagen instaprondleidingen voor volwassenen aan in Nederlands en/of Engels. En elke woensdag is er een kinderrondleiding, al dan niet met aansluitende knutselactiviteit. Iedereen kan meedoen, want vanaf 2017 sluit de aanvangstijd aan op elk basisschoolrooster (traditioneel, continu en vijf-gelijke-dagen).

 
 

HET KERINGHUIS LUISTERT NAAR JOU!

We zien onze bezoekers graag terug in het Keringhuis en doen er daarom alles aan om de dienstverlening te verbeteren. Daarvoor stellen wij jullie mening op prijs. Suggesties en ideeën ontvangen wij graag op info@keringhuis.nl.

 
 

ENGLISH GUIDED TOURS

English guided toursBook an exclusive 60 min. tour. Discover how The Netherlands are protected against flood and visit the terrain of the great Maeslant Storm Surge Barrier.

Check the calendar and book at www.keringhuis.nl. Prices € 2,30 -18yrs / € 4,30 +18 yrs. The entrance ticket is valid for 1 year free access to the information centre ‘het Keringhuis’!

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief