Volop zomer activiteiten
 
 

SAVE THE DATE!

Maak alvast een aantekening in uw agenda; de jaarlijkse functioneringssluiting zal dit jaar op 9 september plaatsvinden (onder voorbehoud). Kom kijken hoe de Maeslantkering haar gigantische deuren sluit en 1,5 miljoen bewoners van Zuid-Holland beschermt. Houd onze website in de gaten voor meer info: www.keringhuis.nl

 
 

DE MAESLANTKERING IN TOPVORM

Van half april tot eind september wordt jaarlijks onderhoud aan de kering gepleegd. In september volgt een test: de functioneringssluiting. Als kort daarna het stormseizoen aanvangt (1 oktober-15 april), is de kering er weer helemaal klaar voor. Maar wat is er nodig om de kering in topvorm te houden? En hoe werkt hij eigenlijk? U hoort het tijdens deze speciale rondleiding die in het onderhoudsseizoen plaatsvindt. Tijdens de tour bezoekt u ook het terrein van de Maeslantkering. Deze tour wordt ook in het Engels gegeven. Raadpleeg de agenda op de site voor de diverse data.

 
 

HONEY HIGHWAY

De zomer is nu officieel begonnen maar we hebben de afgelopen weken al volop mogen genieten van zomerse temperaturen. Hopelijk bevordert dit de groei van de bloemen op de dijk bij het Keringhuis aangezien we nu ook opgenomen zijn in de Honey Highway! Dit is een initiatief waarbij de bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken ingezaaid worden met Honey Highway meerjarig streekeigen wild bloemenzaad met 44 soorten, afgestemd op de grondsoort. En dusdanig onderhouden dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Belangrijk hierbij is dat bijen voldoende voedsel; nectar en stuifmeel kunnen halen over een zo lang mogelijke periode om zo goed overwinteren mogelijk te maken. Het startpunt is A4 Honey Highway, dit is gerealiseerd in samenwerking met Rijkswaterstaat, wegenbouwers en Gemeente Midden-Delfland. Dit krijgt navolging door heel Nederland. Ook de dijk naast het Keringhuis is ingezaaid en hopelijk zal hier de komende weken een prachtige bloemenzee ontstaan.

 
 

RONDLEIDINGEN EN ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN.

Wist u dat een bezoek aan het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, slechts €2,00 p.p. kost en voor kinderen onder de 18 jaar gratis is?

In het bezoekerscentrum vindt u allerlei informatie; over hoogwaterbescherming, over hoe wij in waterrijk Zuid-Holland toch droge voeten houden, over de Deltawerken en over hoe de indrukwekkende Maeslantkering werkt. Door het centrum is een route te volgen. Deze route start in de zogenaamde huiskamer; een beleving van 'tijdens de watersnoodramp'.

Op het interactieve waterplein ziet en hoort u over hoe wij ook vandaag de dag en voor de toekomst rekening moeten houden met hoogwater, kwaliteit van het water en ook met droogte. Ook vindt u informatie over welke organisaties, elk met hun eigen taken, werken aan waterbeheer in Zuid-Holland.

Wilt u meer horen of zien, ga dan op afspraak mee met een rondleiding. Onder begeleiding van een gids krijgt u uitgebreide informatie over de werking van de Maeslantkering en u kunt dan deze enorme waterkering van dichtbij bekijken. Het Keringhuis verzorgt rondleidingen voor groepen en individuele bezoekers. Aan een rondleiding zijn kosten verbonden. Informatie over tijden, prijzen en reserveren vindt u op de website.

LEGO RONDLEIDINGEN.

Wat is er leuker voor een kind om na de rondleiding aan de slag te gaan met Lego en zelf een waterkering, sluis of dam te bouwen?

Gedurende de vakantieperiode organiseren wij regelmatig Lego kinderrondleidingen.

Per kind mag er 1 ouder gratis mee.

Kijk op de website voor data en tijden.

 

 
 

BUITEN BIJ HET KERINGHUIS

Ook buiten bij het Keringhuis is veel te zien en te beleven voor jong en oud. Geniet van het prachtige uitzicht op de Nieuwe Waterweg onder het genot van een kopje koffie of iets lekkers op ons terras. Laat de kinderen zich uitleven op de Waterspeelplaats of beklim de uitkijkheuvel voor het maken van een geweldige foto.

 

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief