Functioneringssluiting Maeslantkering en Hartelkering op 15 september

Elk jaar voert Rijkswaterstaat een testsluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten dit jaar op zaterdag 15 september hun deuren.Een testsluiting, functioneringssluiting genoemd, is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april. De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Deze beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 2 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee. 

Het Keringhuis is gedurende de hele dag geopend en gratis te bezoeken. Ook is het mogelijk om een rondleiding te boeken. Daarnaast zijn er op het buitenterrein diverse activiteiten voor jong en oud. In ons restaurant, met prachtig uitzicht op de kering, kunt u even bijkomen onder het genot van een hapje en/of een drankje. 

De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, Engels en Duits en duren 40 of 60 minuten. Bij de korte rondleiding (40 minuten) bezoekt u alleen het buitenterrein en krijgt u alles te horen over de werking van de Maeslantkering en zal er dieper worden ingegaan op de vraag waarom er een jaarlijkse testsluiting van de kering is.

Bij de lange rondleiding (60 minuten) krijgt u in het Keringhuis ook nog uitleg over waterveiligheid en actuele projecten van Rijkswaterstaat, het waterschap en de provincie Zuid-Holland.Vanwege de verwachte drukte adviseren wij u uw plekje bij een rondleiding alvast te reserveren. Ga naar www.keringhuis.nl en klik op de homepage op activiteiten. 

  • Het Keringhuis is geopend van 11:00 tot 21:00 en kosteloos te bezoeken (exclusief rondleidingen)
  • Testsluiting start rond 18.20 (onder voorbehoud)
  • Rondleidingen gedurende de hele dag (behalve tijdens de sluiting zelf)
  • Eigen vervoer: U kunt op deze dag het Keringhuis niet met uw eigen auto bereiken. Daarom is er gratis busvervoer vanaf diverse parkeerplaatsen in de buurt naar het Keringhuis en weer terug en vanaf metrostation Hoek van Holland Haven
  • Openbaar vervoer: Vanwege de ombouw van trein naar metro kunt u station Hoek van Holland Haven alleen bereiken per bus. Reistijden kunnen hierdoor langer zijn
  • Restaurant op locatie aanwezig