Nieuwsbrief December - Nieuwe exposities en gratis rondleidingen

December is een ware feestmaand in het Keringhuis. Tijdelijk zijn er twee nieuwe exposities te bewonderen en elk weekend van december zijn er speciale rondleidingen voor speciale tarieven en soms zelfs gratis…

 

De hele maand december (tot en met 8 januari) zijn in het Keringhuis twee nieuwe exposities te bewonderen. Het Deltavierluik neemt u mee langs het verleden, het heden en de toekomst van de Zuid-Westelijke Delta in woord en beeld. Daarnaast is een bijzondere expositie van oude landkaarten van het Maasmondgebied te bekijken, waar de ontwikkeling van dit gebied door de eeuwen heen zichtbaar wordt. Beide exposities zijn gratis te bezoeken.

 

12.00 Vroege Vogel rondleiding
13.00 Instaprondleiding
14.00 Kinderrondleiding
15.00 English Tour

 

De hele maand december kunt u tijdens de weekends om 12.00 uur mee met de Vroege Vogel rondleiding. Een instaprondleiding met een speciaal tarief: Volwassenen 2,- en kinderen zelfs gratis! Reserveer de Vroege Vogel Rondleiding hier.

 

De hele maand december biedt het Keringhuis in de weekends om 14.00 uur een speciale kinderrondleiding. Er wordt een Klokhuisfilm vertoond, de kinderen ontdekken hoe de Maeslantkering werkt en natuurlijk gaan ze deze ook van dichtbij bekijken. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. Kinderen €2,-. Ouders/begeleiders gaan gratis mee. Reserveer de Kinderrondleiding hier.

Sinterklaas en de Kerstman zijn weer in het land en daarom is ook het Keringhuis in feeststemming. Help mee het Keringhuis te versieren: print een van de kerstversieringen uit, kleur in en knip uit. Neem je versierde kerstbal, klok, engel of duif mee naar het Keringhuis en je mag GRATIS mee met de Kinderrondleiding!
Duif en Kerstbal of Klok en Kerstengel

 

Voor onze buitenlandse gasten organiseert het Keringhuis deze december elke weekenddag een speciale tour in het Engels! Reserveer de English Tour hier.

 

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050. De entree tot het Keringhuis en de expositie is gratis.