Persbericht 25 februari - Maart kortingsmaand
 
 

Voorjaar: restaurant weer open, korting en meer

Het voorjaar wordt in het Keringhuis ontvangen met korting voor RotterdamPas houders. Ook worden bezoekers weer de hele week hartelijk ontvangen in het restaurant en is de hele maand nog de maquette van de Nederlandse kustlijn te bezoeken.

 
 

Nog deze maand te zien: maquette van de Nederlandse kustlijn

Vorige maand is een bijzondere expositie opgebouwd in het Keringhuis: een zeven meter lange maquette van de Nederlandse kust. Op de maquette wordt een animatie van de ontwikkeling van de kustlijn geprojecteerd. Verleden (van 5500 voor Christus), heden en toekomst van de kust worden in beeld gebracht en hierin worden de effecten van actuele maatregelen uit het Deltaprogramma zichtbaar. De focus ligt hierbij op de Zuidwestelijke Delta, de Hollandse kust en het Waddengebied.

De maquette is voor het eerst getoond tijdens het Nationaal Deltacongres in november 2012. In het Keringhuis is deze expositie nog te bezoeken tot en met 1 april (Pasen).

 
 

Weekendactiviteiten

Op zaterdagen en zondagen biedt het Keringhuis rondleidingen door het centrum en buiten langs de indrukwekkende Maeslantkering, ook in het Engels. Kinderen kunnen elk weekend mee met een speciale kinderrondleiding.

Een professionele gids vertelt alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna volgt een bezoek aan het buitenterrein van de stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk.

Duur: 60 minuten

Kosten instaprondleiding:
•volwassenen €4,-
•kinderen (4 t/m 12 jaar) €2,-

Het hele programma is te vinden op de website. Hier kunnen bezoekers zelf een rondleiding reserveren.

 
 

Korting voor RotterdamPashouders

Van 1 maart tot en met 31 mei krijgen houders van een RotterdamPas 50% korting op een instaprondleiding. Op vertoon van de pas betalen volwassenen €2,- in plaats van €4,- en kinderen €1,- in plaats van €2,- .

 
 

Openingstijden restaurant

Per 1 maart is het restaurant (en terras!) weer de hele week geopend voor het voorjaars- en zomerseizoen. Hier kan gedurende de openingstijden van het Keringhuis genoten worden van een hapje en drankje met uitzicht op de Maeslantkering en de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg.

 
 

Let op: bijna Pasen

Tijdens de Paasdagen (31 maart en 1 april) is het Keringhuis geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zijn er extra rondleidingen.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.