Persbericht 12 maart - Paasbrunch, Ku(n)stexpositie en Waterspeelplaats weer open!
 
 

In april van alles te zien en te beleven in het Keringhuis

Met Pasen is het Keringhuis geopend. Op beide paasdagen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, zoals een paasbrunch met rondleiding, extra rondleidingen en een paasspeurtocht. Vanaf het paasweekend is ook de Waterspeelplaats voor kinderen weer open. In april is er weer een nieuwe tijdelijke expositie te bezichtigen. Redenen genoeg voor een bezoek aan het Keringhuis.

 
 

Paasbrunch en meer in het Keringhuis

Kom brunchen in het Keringhuis!

Het Keringhuis biedt beide paasdagen een speciaal arrangement. Dit arrangement bestaat uit een heerlijke paasbrunch in ons restaurant en een uitgebreide rondleiding in het publiekscentrum en op het terrein bij de Maeslantkering. Voor deze paasbrunch is iedereen op reservering, vanaf 11.30 uur welkom in het restaurant. De bijbehorende rondleiding start om 13.00 uur. Dit alles voor €18,50 (per volwassene) en €10,- (per kind). Reserveren kan via de website.

Kinderen kunnen met Pasen in het Keringhuis gratis een paasspeurtocht afhalen aan de receptie. Op een speelse manier beleven kinderen zo de informatie over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de Deltawerken en de Maeslantkering. Elk kind dat de speurtocht doet, krijgt een paasverrassing.

Op beide paasdagen zijn er ook extra rondleidingen; Nederlandstalig, Engelstalig en voor kinderen.
Het hele programma is te vinden op de website. Hier kunnen bezoekers zelf reserveren voor het paasarrangement (brunch + rondleiding) of voor een van de andere rondleidingen. Met Pasen is het Keringhuis geopend van 11.00 - 17.00 uur.

 
 

Weer spelen op de Waterspeelplaats

Vanaf eerste paasdag is ook de Waterspeelplaats weer open!
Het voorjaar staat voor de deur en over niet al te lange tijd volgt de zomer; de seizoenen waarin het met kinderen weer genieten is van water op onze speciale Waterspeelplaats. Kinderen kunnen hier spelenderwijs ervaren hoe ze water in goede banen kunnen leiden en hoe ze met de pompen een dorp droog houden.

 
 

Ku(n)st in het Keringhuis

Naast informatie over de Maeslantkering en hoogwaterbescherming in Zuid-Holland is er ook kunst te beleven in het Keringhuis. In de maand april wordt de kunstexpositie verzorgd door Stichting XXL Art.

In het project Ku(n)stwerken heeft deze stichting beelden van de Hollandse kust vastgelegd, met een bijzondere reden. Met de verzwaring van de Nederlandse kust (project Zwakke Schakels) zal over 10-20 jaar de kust zodanig opgehoogd en veranderd zijn, dat het achterland niet langer zichtbaar is. XXL Art heeft het huidige beeld vastgelegd op doeken van 250 x 50 cm (panoramamodel) met een pool van internationaal gerenommeerde hedendaagse figuratieve kunstenaars. Locaties zijn vanaf een schip vastgelegd zodat het voor de toekomst bewaard blijft. Het spectaculaire totaaloverzicht van ca. 125 schilderijen van de Hollandse kust, één van de nationale kenmerken van de Nederlandse delta, wordt lokaal, regionaal en landelijk tentoongesteld. In het Keringhuis zijn in de maand april de beelden van de kust van Zuid-Holland te bewonderen. Komt dat zien!

 
 

Expositie maquette van de Nederlandse kustlijn verlengd

Er is nog meer over de Nederlandse kust te leren, te beleven en te ervaren. Sinds begin februari is een bijzondere expositie opgebouwd in het Keringhuis: een zeven meter lange maquette van de Nederlandse kust. Op de maquette wordt een animatie van de ontwikkeling van de kustlijn geprojecteerd. Verleden, heden en toekomst van de kust worden in beeld gebracht en hierin worden de effecten van actuele maatregelen uit het Deltaprogramma zichtbaar. De focus ligt hierbij op de Zuidwestelijke delta, de Hollandse kust en het Waddengebied. De maquette is voor het eerst getoond tijdens het Nationaal Deltacongres in november 2012. In het Keringhuis is deze expositie nog te bezoeken tot en met half april.

 
 

Korting voor RotterdamPashouders

Vanaf maart tot en met mei krijgen houders van een RotterdamPas 50% korting op een instaprondleiding. Volwassenen betalen €2,- in plaats van €4,- , kinderen €1,- in plaats van €2,- . Kijk voor het programma op de website.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.