Persbericht 22 april - Activiteiten in de meivakantie, Moederdag, Vroege vogelarrangement en Kunstwerken
 
 

Diverse activiteiten voor jong en oud, voor moeders en voor vroege vogels

In de maand mei zijn er weer verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in het Keringhuis, het Publiekscentrum Water in Zuid-Holland. Zowel voor jong als voor oud is er van alles te zien en te beleven. In de meivakantie, vanaf eind april tot en met half mei, zijn er extra rondleidingen. Kinderen kunnen binnen in het Keringhuis en op het buitenterrein tegelijk spelen en leren over water en waterbeheer. Voor kunstliefhebbers, moeders en vroege vogels zijn er speciale activiteiten en aanbiedingen!

 
 

Spelen en leren tegelijk

Tijdens de meivakantie kunnen kinderen bij het Keringhuis spelen en leren tegelijk, met water en over waterbeheer. Vanaf eind april tot en met half mei zijn er verschillende activiteiten te doen. Er zijn extra rondleidingen. Kinderen kunnen deelnemen aan de speciale Kinderrondleiding.

Voor de jonge speurders en puzzelaars is er tijdens deze vakantie een speurtocht te doen. Op een speelse manier beleven kinderen zo de informatie over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de Deltawerken en de Maeslantkering. Er is een speurtocht binnen in het bezoekerscentrum en een buiten. Bij mooi weer wandelen kinderen, onder begeleiding van een ouder/verzorger, in een halfuur in de buurt van het Keringhuis. Onderweg wijst Droppie hen de weg. De kinderen lopen langs het Gemaal Westland, ze beklimmen de berg waar ze kunnen genieten van een bijzonder uitzicht en ze beantwoorden vragen over water, waterpeil, waterbeheer, de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg.

De beide speurtochten zijn gratis af te halen bij de balie van het Keringhuis. Na afloop ligt er voor de kinderen een verrassing klaar.

Sinds kort is ook de waterspeelplaats weer open! Op deze plek ervaren kinderen hoe ze water in goede banen kunnen leiden en hoe ze met de pompen een dorp droog houden.

Het hele programma van rondleidingen, ook de Kinderrondleidingen, is te vinden op de website. Hier kunnen bezoekers zelf reserveren.

 
 

Tip voor Moederdag: neem moeder gratis mee voor een rondleiding

Breng op zondag 12 mei samen met moeder een bezoek aan het Keringhuis! Op deze speciale dag zijn er op verschillende tijden rondleidingen en moeder mag gratis mee. In een rondleiding geeft de gids informatie over hoogwaterbescherming in Nederland en neemt de gids de deelnemers mee op het terrein bij de indrukwekkende Maeslantkering. Een Instaprondleiding kost € 4,- voor volwassenen, € 2,- voor kinderen en op 12 mei voor elke moeder gratis. Zeker zijn van een plek in de rondleiding op Moederdag? Reserveren kan direct via de website.

In het restaurant van het Keringhuis is het genieten van een hapje en drankje. Op het terras is het een prachtig uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg. Op zondag 12 mei geldt ook hier voor elke moeder een speciale aanbieding: keuze uit een kop koffie, thee of cappuccino en appeltaart met slagroom voor maar € 2,50.

 
 

Kunstwerken binnen in het Keringhuis

Net als in april is er in mei kunst te zien in de expositieruimte van het Keringhuis. Tot 7 mei zijn nog de bijzondere schilderen met vergezichten op de Zuid-Hollandse kust te bewonderen. Zo zijn er afbeeldingen te zien van de kust van Hoek van Holland, Oostvoorne, Kijkduin, Noordwijk en Goedereede. Deze schilderijen maken deel uit van het project Ku(n)stwerken, verzorgd door Stichting XXL Art.

Vanaf 7 mei tot in juni exposeert de kunstenares Sara Hofstee een aantal van haar werken onder het motto 'Op en nabij de Nieuwe Waterweg'. Thema's als watervogels, industrie en de haven van Maassluis worden via de technieken aquarel en acryl op doek gepresenteerd.

Informatie over de kunstexposities en de werken zijn verkrijgbaar aan de balie van het Keringhuis.

 
 

Kunstwerk buiten bij het Keringhuis

Op het buitenterrein van het Keringhuis is sinds kort een enorm kunstwerk te zien. Een betonblok van 44,5 ton! Dit soort blokken waren in de jaren '70 (van de vorige eeuw) onderdeel van de golfbrekers, de twee blokkendammen, bij Hoek van Holland. Later diende dit type blok als contragewicht op een kraan bij het maken van de nieuwe dam bij de Maasvlakte 2. Het blok zit 'ingeklemd'; om zo'n gigantisch blok te kunnen vervoeren werden speciaal blokkenklemmen gemaakt.

 

 
 

Aanbieding voor vroege vogels

Op zondag 26 mei biedt het Keringhuis een speciaal arrangement aan voor vroege vogels! In het Keringhuis kunnen deelnemers van dit arrangement om 9.30 uur genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant en aansluitend om 10.30 uur van een rondleiding door het informatiecentrum en bij de Maeslantkering. Het ontbijtbuffet bestaat uit vers gebakken broodjes, gevarieerd zoet en hartig beleg, verse aardbeien en verse jus d'orange, koffie en thee. De prijs van dit arrangement (ontbijt + uitgebreide rondleiding) is voor volwassenen € 11,95 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 5,-. Reserveren voor dit speciale arrangement kan via de website.

Dit bezoek aan het Keringhuis is leuk om te combineren met een fietstocht in de buurt. Fietsers kunnen bijvoorbeeld een route afleggen van Maassluis naar Hoek van Holland en vice versa of door het dichtbij gelegen Westland.

 
 

Kortingsacties

Korting voor RotterdamPashouders
Nog de hele maand mei krijgen houders van een RotterdamPas 50% korting op een instaprondleiding. Volwassenen betalen € 2,- in plaats van € 4,- , kinderen € 1,- in plaats van € 2,- .

Korting voor toeristen met een Rotterdam Welcome Card
Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een Instaprondleiding.

Het programma van rondleidingen is te vinden op de website.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.