Persbericht 30 mei - Het Keringhuis, binnen en buiten het bezoeken waard
 
 

Het Keringhuis is gratis te bezoeken

Een bezoek aan het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is gratis. In het bezoekerscentrum is allerlei informatie te vinden over hoogwaterbescherming, over hoe wij in waterrijk Zuid-Holland toch droge voeten houden, over de Deltawerken en over hoe de indrukwekkende Maeslantkering werkt.

Door het centrum is een route te volgen. Deze route start in de zogenaamde huiskamer; een beleving van 'tijdens de watersnoodramp'. Op het interactieve waterplein kan men zelf ervaren hoe wij vandaag de dag en voor de toekomst rekening moeten houden met hoogwater, kwaliteit van het water en ook met droogte. Ook is er informatie over welke organisaties werken aan waterbeheer in Zuid-Holland.

Voor meer informatie is op afspraak een rondleiding mogelijk voor groepen en individuele bezoekers. Alleen in een rondleiding kan de bezoeker onder begeleiding van een gids de indrukwekkende Maeslantkering van dichtbij bekijken. De gids vertelt dan ook over de werking ervan. Aan een rondleiding zijn kosten verbonden. Zie de website voor de tijden, prijzen en het reserveren van een rondleiding.
 

 
 

Buiten bij het Keringhuis is ook veel te zien

Over een paar weken begint de zomer. Het seizoen om buiten te zijn. Ook buiten bij het Keringhuis is veel te zien en te beleven voor jong en oud.

Op het buitenterrein zijn verschillende bezienswaardigheden die te maken hebben met water, vaarwegen en scheepvaart. Onder andere een lichtopstand, een raaipaal, een boei en een enorm betonblok. Meer informatie over wat deze bijzondere objecten betekenen, is verkrijgbaar in het Keringhuis.

Op de waterspeelplaats kunnen kinderen tegelijk spelen en leren over water. Ze kunnen ervaren hoe je water in goede banen kunt leiden en hoe je met de pompen een dorp droog houdt. Terwijl de kinderen hier spelen, kunnen ouders genieten van een hapje en een drankje op het terras van het restaurant. Vanaf het terras is er uitzicht op de waterspeelplaats, op de Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering.

Een bijzonder uitzicht is er ook bovenop de grote heuvel die naast het Keringhuis ligt. Bovenop deze heuvel kijkt men uit over de twee armen van de Maeslantkering, de Nieuwe Waterweg en de directe omgeving.
 

 
 

Kunst in het Keringhuis

In de maand juni is de kunstexpo 'Op en nabij de Waterweg' van de kunstenares Sara Hofstee nog te zien. In de expositieruimte zijn 12 kunstwerken van haar hand te bewonderen. De kunstenares heeft verschillende technieken gebruikt, zoals aquarel als acryl op doek. De onderwerpen die zij in beeld heeft gebracht, zijn onder andere zwanen over het water, industrie langs de Waterweg, de haven van Maassluis en strandhuisjes van Hoek van Holland. De werken zijn te koop. Informatie is te verkrijgen in het Keringhuis.

 

 
 

Speciale acties!

Bezoek op Vaderdag 16 juni het Keringhuis en de Maeslantkering
Vader op Vaderdag verrassen? Neem hem gratis mee in een rondleiding in het Keringhuis en bij de Maeslantkering. In deze rondleiding komen bezoekers dichtbij de Maeslantkering en de gids vertelt over de werking ervan. De prijs voor een Instaprondleiding is € 4,- voor volwassenen, € 2,- voor kinderen. Voor alle vaders is de rondleiding op deze zondag gratis! Zeker zijn van een plek in een rondleiding? Reserveren kan direct via de website www.keringhuis.nl

In het restaurant van het Keringhuis is het genieten van een hapje en drankje. Op deze zondag geldt ook hier voor elke vader een speciale aanbieding: een drankje met een saucijzenbroodje voor maar € 2,50.

Zomeractie voor RotterdamPashouders
Een speciale actie voor RotterdamPashouders met kinderen, in juni, juli en augustus.
Kinderen mogen gratis mee in een Kinderrondleiding. Normaal is de prijs € 2,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In de Kinderrondleiding geldt ook dat per kind een begeleider gratis mee mag. De agenda van de Kinderrondleidingen staat op de website vermeld.

Korting voor toeristen met een Rotterdam Welcome Card
Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een instaprondleiding. Zie de website voor de tijden van de rondleidingen.

 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.