Persbericht 2 juli - Zomer in het Keringhuis
 
 

Zomerse activiteiten voor jong en oud

Kom in de zomer naar het Keringhuis en beleef verschillende activiteiten. Doordeweeks en in het weekend zijn er extra rondleidingen in het Nederlands en in het Engels. Ook voor kinderen zijn er speciale rondleidingen en verschillende speurtochten te doen. Een bijzondere activiteit is de Maeslantkering te bezoeken op een zomeravond, in een rondleiding met diner! Hieronder meer over al deze activiteiten.
 

 
 

Rondleidingen met LEGO-watertafel

Deze zomer biedt het Keringhuis in de Instaprondleiding een speciaal onderdeel aan:
de LEGO-watertafel. Deze watertafel toont de regio Rijnmond-Drechtsteden en Zuidwestelijke Delta, met uitvergroting van het gebied bij Dordrecht. Met water in de tafel zijn verschillende situaties te ervaren. Bedreiging door water vanuit zee en vanaf de rivier. Bescherming door dijken, dammen, sluizen en keringen, waaronder de Maeslantkering. De gids geeft hierbij informatie over gevolgen van klimaatsverandering en planontwikkelingen voor de toekomst. Deelnemers aan deze rondleiding gaan ook met de gids naar buiten om de Maeslantkering van dichtbij te bekijken.

Vanaf 15 juli tot en met eind augustus is de LEGO-watertafel in het Keringhuis. Zie de website voor tijden, prijzen en het reserveren van een Instaprondleiding.

 

 
 

Speciaal voor kinderen: Proefjesrondleiding, speurtochten en de waterspeelplaats

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen in het Keringhuis zelf proefjes doen. Zij doen dat in de speciale Kinderproefjesrondleiding onder begeleiding van een rondleider. De kinderen leren zo over de werking van water en over de werking van de Maeslantkering. Ook bezoeken de kinderen de Maeslantkering van dichtbij, wat alleen in een rondleiding mogelijk is. De Proefjesrondleiding is het meest geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Op de website zijn de tijden en prijzen van deze rondleidingen te zien.

Ook kunnen kinderen deze zomer zelf speuren en puzzelen in en om het Keringhuis. Met verschillende speurtochten, binnen en buiten, leren kinderen spelenderwijs over water, waterbeheer en de deltawerken. De speurtocht kan gratis worden afgehaald bij de balie van het Keringhuis en na afloop ligt er een leuke verrassing klaar.

Op het terrein bij het Keringhuis ligt de waterspeelplaats. Kinderen kunnen hier zomers genieten van water en zelf met pompen en zandzakken aan de slag!
 

 
 

Een zomerse avond in het Keringhuis

Het Keringhuis en de Maeslantkering een keer 's avonds bezoeken? Dat kan op zaterdag 27 juli ! Op deze zaterdagavond biedt het Keringhuis een bijzonder arrangement; een uitgebreide rondleiding met diner. In een speciaal programma is de Maeslantkering in zomerse avondsfeer te ervaren.

Deelnemers aan deze avond zijn vanaf 17.30 uur welkom in het Keringhuis. Het programma is van
18.00 - 20.30 uur. De prijs van dit zomeravondarrangement is € 22,50 voor volwassen en € 11,- voor kinderen (van 4 t/m 12 jaar). Voor dit arrangement geldt: vol is vol! Maak deze bijzondere belevenis mee en reserveer direct online via de website.
 

 
 

Zomerse aanbiedingen

Actie in ons restaurant
Kom in juli en augustus met het gezin pannenkoeken eten. Voor kinderen is dan de zomerse aanbieding: een pannenkoek met drankje en ijsje toe voor maar € 3,-. Voor deze aanbieding geldt de voorwaarde: per volwassenen 1 kind. Ons restaurant heeft ook een terras. Hier is het zomers heerlijk zitten met uitzicht op de Maeslantkering en de waterspeelplaats.

Jeugd Vakantiepaspoort
Vanaf 20 juli tot en met 31 augustus met het Jeugd Vakantiepaspoort gratis mee in een Kinderrondleiding. Voor de Kinderrondleidingen geldt dat per kind 1 begeleider gratis mee kan.

Actie voor RotterdamPashouders
Voor RotterdamPashouders met kinderen: laat kinderen gratis genieten van een Kinderrondleiding. Normaal is de prijs € 2,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze aanbieding geldt voor de zomermaanden, juni, juli en augustus. Voor de Kinderrondleiding geldt dat per kind 1 begeleider gratis mee mag. Het programma van de Kinderrondleidingen staat op de website.

Rotterdam Welcome Card
Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een Instaprondleiding. Zie de website voor de tijden van de rondleidingen.
 

 
 

Voor de agenda: 21 september Functioneringssluiting Europoortkering

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Dit evenement is voor publiek toegankelijk. Binnenkort op www.keringhuis.nl alle informatie over deze bijzondere dag.

 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.