Persbericht 1 augustus - Zomerse activiteiten bij de Maeslantkering
 
 

Fietsroutes vanaf het Keringhuis

Fietsliefhebbers opgelet!

Het is heerlijk fietsen in de omgeving van de Maeslantkering en het Keringhuis. Er zijn speciale fietsroutes met start- en eindpunt bij het Keringhuis. Zo is een sportief uitje ook te combineren met een bezoek aan het Keringhuis en de Maeslantkering.

Een route, de Rode route, is een verfrissende tour van 25 km langs de Nieuwe Waterweg. Met een overtocht bij Maassluis en Hoek van Holland is dit een mooie route voor de gemiddelde fietser. Even een uitstapje naar het centrum van deze stadjes is een leuke aanvulling onderweg. De Blauwe route met een lengte van 40 km is een bijzondere, afwisselende route met havengebied en natuur. Met een overtocht naar de Maasvlakte gaat de route langs de 2e Maasvlakte, met het informatiecentrum FutureLand, naar het Oostvoornse meer.

Beide fietsroutes incl. routekaart staan in onze fietsrouteflyer. Hierin zijn bij de routes de nummers van het fietsknooppuntennetwerk (ANWB) vermeld. De flyer bevat ook een kortingsbon voor een hapje en drankje in ons restaurant. De fietsrouteflyer en meer informatie zijn aan de balie van het Keringhuis verkrijgbaar. De fietsrouteflyer is ook te downloaden via de website.

 
 

Diverse extra rondleidingen

De hele maand augustus zijn er doordeweeks en in het weekend extra rondleidingen in het Nederlands en in het Engels. Speciaal voor kinderen zijn er ook rondleidingen met proefjes. Deze proefjesrondleiding is vooral geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn ook binnen in en buiten het Keringhuis speurtochten te doen. Deze speurtochten zijn gratis bij de balie af te halen en na afloop ligt er een verrassing klaar. Voor meer informatie en reserveren, raadpleeg de website.

 

 
 

Zomeravond op 17 augustus

Op een avond in juli hebben een aantal bezoekers genoten van een uitgebreide rondleiding en een heerlijk diner in het Keringhuis en bij de Maeslantkering. Op zaterdag 17 augustus opent het Keringhuis nog een keer 's avonds zijn deuren voor het publiek. Een bijzonder uitje, ook leuk met familie, vrienden of met bezoek uit het buitenland.

In een speciaal programma, met een rondleiding afgewisseld met dinergangen, is de Maeslantkering te ervaren in zomerse avondsfeer. Het avondprogramma start om 18.00 uur (met inloop vanaf 17.30 uur) en eindigt rond 21.00 uur. De prijs van dit zomeravondarrangement is € 22,50 voor volwassenen en € 11,- voor kinderen (van 4 t/m 12 jaar). Reserveren is verplicht en kan via de website. Voor dit arrangement geldt: vol is vol!

 

 
 

Zomerse aanbiedingen

Actie in ons restaurant
Kom in augustus pannenkoeken eten. Voor kinderen is dan de zomerse aanbieding: een pannenkoek met drankje en ijsje toe voor maar € 3,-. Voor deze aanbieding geldt: per volwassene 1 kind. Ons restaurant heeft ook een terras. Hier is het zomers heerlijk zitten met uitzicht op de Maeslantkering en de waterspeelplaats.

Jeugd Vakantiepaspoort
De hele maand augustus kunnen kinderen met een Jeugd Vakantiepaspoort gratis mee in een Kinderrondleiding. Voor de Kinderrondleidingen geldt dat per kind 1 begeleider gratis mee kan.

Actie voor RotterdamPashouders
Voor RotterdamPashouders met kinderen: laat uw kinderen gratis genieten van een Kinderrondleiding. Normaal is de prijs € 2,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze aanbieding geldt voor de zomermaanden juni, juli en augustus. Voor de Kinderrondleiding geldt dat per kind 1 begeleider gratis mee mag. Het programma van de Kinderrondleidingen staat op de website.

Rotterdam Welcome Card
Gedurende het hele jaar krijgen toeristen met een bon van Rotterdam Welcome Card 50% korting op een Instaprondleiding. Zie de website voor de tijden van de rondleidingen.

 

 
 

Zaterdag 21 september 2013

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Dit jaar is dat (onder voorbehoud) op zaterdag 21 september. Dit evenement is voor publiek toegankelijk. Op deze dag is het Keringhuis geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op onze website www.keringhuis.nl komt binnenkort meer informatie over deze bijzondere dag.

 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.