Persbericht 15 februari 2012 - schipbreuk Berlin en extra rondleidingen
 
 

Nu te zien in het Keringhuis: de schipbreuk van de Berlin

Op donderdagnacht 21 februari 1907 woedt op de Noordzee een zware storm. De veerboot 'Berlin' uit Harwich nadert de haven van Hoek van Holland. Aan boord bevinden zich 143 opvarenden. Het is een bont gezelschap van Duitse operazangers en -zangeressen, een alleenreizend jongetje van 5 jaar, maar ook belangrijke zakenlieden, zoals de bekende autofabrikant Spijker. Plotseling slaat het schip op de pier. Op dat moment voltrekt zich een van de grootste drama's allertijden voor de Nederlandse kust. Het schip breekt in twee stukken. De dagen erna spoelen tientallen lichamen aan. Bijna niemand overleeft het; na drie dagen zijn slechts 15 mensen gered uit de kolkende zee.

In het Keringhuis is de expositie over de Berlin de hele maand februari gratis te bezoeken tijdens openingstijden.
 

 
 

Winterrondleidingen en voorjaarsvakantie

In februari kunnen bezoekers in de weekends mee met de Winterrondleiding. Een instaprondleiding met een warme afloop. Na het bezoek aan het buitenterrein genieten de deelnemers in het restaurant van een dampend hete kop erwtensoep met roggenbrood en spek.
Duur: 60 minuten, kosten Winterrondleiding: volwassenen €7,50, kinderen €6,25.

Ook zijn er speciale rondleidingen voor kinderen, tijdens de voorjaarsvakantie ook op doordeweekse dagen!

Kijk voor meer informatie op www.keringhuis.nl en reserveer zelf een rondleiding.
 

 
 

Met korting naar de Kunsthal en het Keringhuis

Van 14 februari tot en met 10 juni is in de Kunsthal de expositie Zoet & Zout, Water en de Nederlanders, te bezoeken. Met het toegansbewijs van de Kunsthal krijgt u 50% korting op een instaprondleiding bij het Keringhuis. Met de kassabon van de instaprondleiding betaalt u bij de Kunsthal €8,50 in plaats van €11,-.

Water is het meest bepalende element van de Nederlandse identiteit. De vanzelfsprekendheid waarmee Nederlanders omgaan met water en het laag gelegen land is voor de rest van de wereld een bron van verbazing. Met honderdtwintig kunstwerken laat de Kunsthal Rotterdam onze verbondenheid met het water zien.

Reserveer uw rondleiding online.

Kijk op de website van de Kunsthal: Zoet & Zout, Water en de Nederlanders 
 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.