Persbericht 31 maart - Nieuw: bekijk de Maeslantkering vanaf het water: rondvaarten door het Europoortgebied
 
 

Nieuw: elke dag rondleidingen en rondvaarten door het Europoortgebied vanaf het Keringhuis

Het is bijna zover: vanaf 14 april vertrekken vanaf de steiger van het Keringhuis dagelijks rondvaartboten.

De boot vaart, tussen de armen van de Maeslantkering door, naar het nieuwste havengebied van Rotterdam. Tijdens de rondvaart is een grote verscheidenheid aan industrieën te zien, zoals container- en ertsoverslagbedrijven. Een fantastische reis door een van de grootste zeehavens ter wereld.

Vanaf 14 april kunnen bezoekers van het Keringhuis elke dag deelnemen aan een rondleiding op (o.a.) het terrein van de Maeslantkering. De (meeste) rondleidingen sluiten aan op de afvaarttijden van de rondvaartboot.

Rondleiding reserveren: www.keringhuis.nl

Rondvaart reserveren: www.rondvaarteuropoort.nl

 

 
 

Persuitnodiging (niet voor publicatie): vaar 6 april mee door het Europoortgebied

Graag nodigen wij journalisten uit voor een kennismaking met de rondvaart en het Keringhuis. Kom op zondag 6 april om 14.00 uur meevaren door het Europoortgebied. Wij ontvangen u graag op de boot. Een persvoorlichter van het Keringhuis zal aanwezig zijn om een toelichting te geven op de Maeslantkering en de rondleidingen bij het Keringhuis. Een unieke gelegenheid om de Maeslantkering vanaf het water in beeld te brengen! Tijdens de rondvaart ziet en hoort u alles over het havengebied en is er gelegenheid om de boot te bekijken. Indien u aanwezig wilt zijn, dient u zich vooraf aan te melden bij Emma van den Bosch van het Keringhuis via e-mail: vandenbosch@keringhuis.nl. Bij vragen kunt u ook bellen met 06-24213418.

Bij deelname vragen wij u zich uiterlijk om 13.45 bij de receptie van het Keringhuis te melden. De duur van de rondvaart is ongeveer 120 minuten.

Meer informatie over de rondvaarten vindt u op www.rondvaarteuropoort.nl

 

 
 

Paasrondleiding en brunch

Zondag 20 april nodigt het Keringhuis bezoekers uit aan de Paastafel. Begin de dag ontspannen met een heerlijke Paasbrunch met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Aansluitend volgt een rondleiding door het Keringhuis en buiten langs de Maeslantkering.

Programma:
11.30 - 13.00 Paasbrunch (buffet)
13.00 start rondleiding
14.30 einde programma

Kosten:
Volwassenen €20,-
Kinderen (4 t/m 12 jaar) €10,-

Reserveer hier uw plaatsen

 

 
 

Waterspeelplaats en restaurant open, speurtocht tijdens Paasdagen

Vanaf 1 april is de waterspeelplaats van het Keringhuis weer geopend voor het zomerseizoen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust met water spelen en zelf aan de slag met pompen en zandzakken. Bij mooi weer is het terras de uitgelezen plaats om onder het genot van een hapje en een drankje de kinderen in de gaten te houden en de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg te bekijken. Het restaurant is van 1 maart tot en met 31 oktober de hele week open.

Voor kinderen is er tijdens het Paasweekeinde een speurtocht. Deze kan gratis afgehaald worden aan de receptie van het Keringhuis.

 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.