Persbericht 10 december - Kerstvakantie het Keringhuis
 
 

Kerstvakantie in het Keringhuis

Van 20 december tot en met 4 januari zijn er veel extra rondleidingen in het Keringhuis, voor volwassenen en voor kinderen. Er is een tijdelijke expositie van kunstenares Sara Hofstee. Voor de kinderen is er een gratis feestdagen speurtocht op te halen bij de balie. Kijk voor het uitgebreide programma op www.keringhuis.nl. Bezoekers kunnen de rondleidingen reserveren op www.keringhuis.nl .

 
 

Winterrondleiding met erwtensoep

Vanaf zondag 21 december is er op meerdere dagen om 12.30 uur bij het Keringhuis een Winterrondleiding: Onder begeleiding van een gids komt men in 1 uur tijd alles te weten over de indrukwekkende stormvloedkering en over de maatregelen die genomen worden om de provincie te beschermen tegen hoogwater. Voorafgaand of na afloop van de rondleiding kan men lekker opwarmen in het restaurant met een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood en spek (€7.50 p.p.)

 
 

Speciale kinderrondleidingen

Hoe werkt de Maeslantkering? Ontdek de techniek achter de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Onder leiding van een gids gaan de kinderen onder andere buiten bij de kering kijken en horen ze hoe deze werkt. Daarna kijken ze zelf in de schatkist van de Maeslantkering. Wat zijn de schatten en waarvoor worden ze gebruikt?

Duur: 60 minuten Kosten: kinderen (t/m 12 jaar) €2,25 Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar, per kind mag 1 begeleider gratis mee. Reserveren kan op www.keringhuis.nl

 
 

Kinderkerst speurtocht

Een gratis speciale kinderspeurtocht in de vorm van een kleurplaat. Maak de vragen en achter het antwoord staat een kleur waardoor de kleurplaat mooie gekleurde kerstballen krijgt. Laat de kleurplaat zien aan de balie en verdien een mooi cadeau. (zolang de voorraad strekt).

 
 

Kunst in het Keringhuis

Van 20 december tot 1 februari is er een kunstexpo 'Op en nabij de Waterweg' van de kunstenares Sara Hofstee. In de expositieruimte kunt u haar kunstwerken bewonderen. De onderwerpen die zij in beeld heeft gebracht zijn onder andere zwanen over het water, industrie langs de Waterweg, de haven van Maassluis en strandhuisjes van Hoek van Holland. Bezoek haar website www.sara-aquarel.nl/ voor meer informatie

 
 

Aangepaste openingstijden feestdagen

De aangepaste openingstijden zijn:

Donderdag 25 december 2014 : gesloten
Woensdag 31 december 2014 : gesloten
Donderdag 1 januari 2015 : gesloten

 
 

Openingstijden restaurant

Tot februari 2015 is het restaurant alleen op zaterdag en zondag geopend. Op afspraak is het wel mogelijk dat het restaurant open gaat.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.