Persbericht 29 april - Meivakantie, moederdag en meer
 
 

Extra rondleidingen in de Meivakantie

Tijdens de Meivakantie zijn er extra rondleidingen voor kinderen en volwassenen, ook doordeweeks. Kijk op www.keringhuis.nl voor het aanbod en reserveer hier zelf uw rondleiding.

 

 
 

Moederdag - moeders gratis!

Hoera voor moederdag! Op zondag 10 mei verwent het Keringhuis alle moeders die met hun kinderen langskomen met een gratis entree en rondleiding!

Reserveer de rondleiding via www.keringhuis.nl

 

 
 

Korting

Combineer een bezoek aan het Keringhuis met een rondvaart door het havengebied. Met uw Keringhuisticket krijgt u €1,- korting aan de kassa van Rondvaart Europoort. Omgekeerd kan ook: met uw vaarticket krijgt u €1,- korting bij het Keringhuis.

Meer informatie over de rondvaarten vindt u op www.rondvaarteuropoort.nl

 

 
 

Beleef de Deltaroute: op de fiets langs de Maeslantkering

Ga er eens op uit op de fiets. Aan de receptie van het Keringhuis haalt u gratis twee fietsroutes op. Deze voeren u langs de Maeslantkering, landtong Rozenburg en (naar keuze) Maasvlakte. Tijdens de route steekt u de Nieuwe Waterweg over met de pont bij Rozenburg en de Fast Ferry bij Hoek van Holland. De lengte van de routes is naar keuze 25 of 40 kilometer. Onderweg vindt u diverse gelegenheden om af te stappen, zoals het Keringhuis of informatiecentrum Futureland. De fietsroutes zijn ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor in Hoek van Holland.

  • Wist u dat het Keringhuis een ANWB fietsservicepunt is?
  • Een ander Deltawerk bezoeken? Dat kan! Kijk eens op www.beleefdedeltaroute.nl en ontdek de Nederlandse waterwerken.
 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.