Persbericht 7 maart 2012 - Ontdek de Voordelta bij het Keringhuis
 
 

Reizende expositie, nu te zien in het Keringhuis

In het Keringhuis is een expositie ingericht over de Voordelta. Ontdek meer over dit bijzondere gebied en zijn bewoners. Ook zijn er bij het Keringhuis gratis folders te verkrijgen met een overzicht van de Voordelta en de wijze waarop deze te bezoeken is.

Wanneer en waar?
De hele maand maart gratis te bekijken in het Keringhuis tijdens reguliere openingstijden.
 

 
 

Voordelta, een bijzondere zee

De Voordelta is de naam voor de ondiepe zee en de stranden voor de kust van Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. Met een grootte van ruim 90 duizend hectare, vormt het de thuisplaats van zeehonden, vissen en duizenden vogels, en een geliefd recreatiegebied voor mensen. De huidige vorm van het gebied is onder meer door de invloed van de Deltawerken ontstaan.

De Voordelta is een beschermd natuurgebied. Het is onderdeel van Natura 2000, een groot netwerk van natuurgebieden in Europa. In Natura 2000-gebieden krijgen kwetsbare dieren en leefgebieden extra bescherming.

 

 
 

Rondleidingen in maart: elke zaterdag en zondag!

12.00 Instaprondleiding
13.00 Instaprondleiding
14.00 Kinderrondleiding
15.00 English Tour

Een professionele gids vertelt alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna volgt een bezoek aan het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want dit gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk.

De Kinderrondleiding heeft een programma en verhaal dat speciaal is afgestemd op onze jonge bezoekers! Ouders en begleiders gaan gratis mee met de Kinderrondleiding

Duur rondleidingen: 60 minuten
Tarief: volwassenen €4,- / kinderen €2,-

De rondleidingen zijn online te reserveren op www.keringhuis.nl
 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.