Persbericht 14 december - Reminder: 20 december TV Boswachter Arjan Postma in het Keringhuis, gratis rondleidingen, kerstknutselen en meer!
 
 

Ontmoet Boswachter Arjan Postma op 20 december in het Keringhuis!

Arjan Postma, onder andere bekend van de film ‘Holland, natuur in de Delta’ en tv-programma’s als ‘De wereld draait door’ en ‘RTL Late Night’, komt zondag 20 december naar het Keringhuis. De boswachter weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser. 

Op 20 december heeft u 2x de gelegenheid om de voordracht van Arjan Postma bij te wonen in de Duikerzaal van het Keringhuis. Na afloop is Arjan in de expositieruimte aanwezig om vragen te beantwoorden.

Programma 20 december

11:00 Keringhuis open
13:30 Aanvang 1e voordracht Arjan Postma, Duikerzaal
15:00 Aanvang 2e voordracht Arjan Postma, Duikerzaal
16:00 Arjan Postma aanwezig in de expositieruimte
17:00 Keringhuis sluit

Openingstijden Keringhuis: 11:00 - 17:00 uur
De zaal gaat telkens 10 minuten voor aanvang open.
Let op: geen vaste plaatsen, vol=vol.

Kaarten
€ 2,00 vanaf 18 jaar, onder 18 jaar gratis
Entreekaarten zijn op de dag zelf te koop aan de receptie van het Keringhuis.
Er geldt GEEN toeslag voor het bijwonen van de voordracht van Arjan Postma, het entreebewijs voor het Keringhuis is uw kaart!


Alleen op 20 december is uw entreekaart inclusief:

  • Gratis rondleiding langs de Maeslantkering (extra!)
  • Middag met Arjan Postma (extra!)
  • Jaar lang entree tot het Keringhuis en de expositie (altijd van toepassing)
 
 

Gratis rondleidingen op 20 december

Alleen op zondag 20 december zijn er daarnaast de hele dag door rondleidingen op het terrein van de Maeslantkering. De gids vertelt u alles over 's werelds grootste stormvloedkering. De rondleidingen vertrekken vanaf de receptie van het Keringhuis en duren 30 minuten.

De eerste rondleiding start op 20 december om 11:30, de laatste om 16:00 uur.

Alleen op 20 december gratis inbegrepen bij uw entreebewijs!

 
 

Winactie

Mis niks van Arjan Postma. Ga naar www.facebook.com/hetkeringhuis.publiekscentrumwater en geef aan dat u komt. Onder de eerste 100 deelnemers verloten we 10 zitplaatsen op de eerste rij.

 
 

Knutselend de kerstvakantie door en extra rondleidingen

Deze kerstvakantie zijn er extra instaprondleidingen en verschillende speciale kinderrondleidingen in het Keringhuis. De gids neemt de kinderen mee op pad en vertelt over de Maeslantkering. Waarom ligt deze reusachtige stormvloedkering hier eigenlijk? En hoe werkt deze? En waarom liggen er op het terrein schelpen, drijfhout, takjes of soms zelfs een verdwaalde schoen? Op dit soort vragen en meer geeft de gids spelenderwijs antwoord.

Zaterdag 19 december - donderdag 24 december 2015: Kerstknutselen

Na afloop van de rondleiding ga de kinderen zelf aan de slag om met verschillende materialen hun eigen Maeslantkering in kerstsfeer te knutselen.

Zaterdag 26 december 2015 - zondag 3 januari 2016: Juttersrondleiding

Wist je dat je met de spullen die hier zijn aangespoeld prachtige dingen kunt maken? Met de vondsten gaan de kinderen na de rondleiding hun eigen jutterskunstwerk maken.
 

Duur Kinderrondleidingen: 90 minuten
Kosten: kinderen (t/m 12 jaar) €2,30
Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar, per kind mag 1 begeleider gratis mee

Kijk voor het hele programma op www.keringhuis.nl 

 
 

Natuur in de Delta, ook in het Keringhuis

Wist u dat de Hollandse Delta veel natuurschoon herbergt? Na de film ‘De Nieuwe Wildernis’ is dit dan ook het thema van de opvolger, de film ‘HOLLAND – Natuur in de Delta’. In het Keringhuis zijn een aantal prachtige korte filmpjes te zien die geinspireerd zijn op deze nieuwe film. Ontdek de wondere natuur in de Delta!

 
 

Terug van weggeweest: de LEGO-watertafel!

De LEGO-watertafel toont hoe het leven met water in de regio Rijnmond/Drechtsteden en de Zuidwestelijke Delta eruit ziet. Binnenkort is deze weer in het Keringhuis en te bekijken tijdens een van de speciale themarondleidingen. Mis het niet! Wij houden u op de hoogte.

 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.