Persbericht 25 januari - Erwtensoep, Valentijnsbarbecue, Maeslantkering van Lego en 29 februari gratis entree
 
 

Winterrondleiding

Koning Winter is weer in het land, maar of het nu regent, hagelt of sneeuwt het weer is altijd goed genoeg voor een rondleiding bij het Keringhuis! Binnen hoort u alles over waterbeheer in Zuid-Holland en de gevolgen van klimaatverandering. Buiten bezoekt u de indrukwekkende stormvloedkering Maeslantkering. En of u na afloop in het restaurant komt opwarmen of gaat voor de lekkere trek, onder het genot van een dampend hete kop erwtensoep met roggebrood en spek of voor kinderen warme chocolademelk met slagroom, kunt u alle indrukken rustig verwerken.

Duur: 60 minuten.
Kosten: incl. erwtensoep / chocolademelk volwassenen € 7,50 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 5,50 p.p.

 
 

Valentijns BBQ zaterdag 13 februari 2016

Love is in the air bij het Keringhuis. Op zoek naar een origineel Valentijnscadeau? Verras je (geheime) lief met een Valentijns BBQ bij de Maeslantkering op zaterdag 13 februari. Eerst een rondleiding langs de stormachtige winters en zinderend hete zomers van de toekomst. Dan een wandeling langs de machtige armen van de Maeslantkering. En tot slot samen lekker warm worden en smullen. Een unieke gelegenheid om de Maeslantkering op deze wintermiddag te bewonderen.

Programma
Aanvang rondleiding: 16.00 uur
Aanvang Valentijnsbbq: circa 17.15 uur
Volwassenen €18,95 (excl. drankjes)
Kinderen t/m 12 jaar € 9,50
Bij reserveren a.u.b. aantal volwassenen en kinderen aangeven.
Annuleren? Tot 4 dagen van tevoren kunt u kostenloos annuleren, daarna bent u de kosten van de Valentijns BBQ verschuldigd.

 
 

Rondleidingen voor groot en klein en speciaal thema LEGO in de voorjaarsvakantie

Van 20 t/m 28 februari en op 2, 5 en 6 maart 2016 zijn er weer extra rondleidingen en speciale kinderrondleidingen. Tijdens de rondleidingen krijgen jong en oud te horen hoe we in Nederland droge voeten houden en hoe de Maeslantkering 1,5 miljoen mensen in Zuid-Holland beschermt. Natuurlijk wordt er ook een kijkje genomen bij ’s werelds grootste stormvloedkering. Terwijl de grote mensen al dan niet genieten van een dampende kop erwtensoep in het restaurant of een andere versnapering, kunnen de kleintjes met LEGO hun eigen stormvloedkering bouwen. En omdat het vakantie is, kan er desgewenst ook onbeperkt pannenkoeken gegeten worden in het restaurant. Exclusief te boeken in combinatie met de LEGO-rondleiding.

Duur: 90 minuten
Kinderen € 2,30 en per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee. 

Wist je dat je tijdens de voorjaarsvakantie (20 t/m 28 februari) ook onbeperkt pannenkoeken kan eten?
Kinderen € 4,20 incl. 1 consumptie
Volwassenen € 7,00 incl. 1 consumptie

Kijk voor de dagen en tijden van alle rondleidingen op www.keringhuis.nl. Hier kunt u ook reserveren.

 
 

Kom het schrikkeljaar op maandag 29 februari 2016 in het Keringhuis vieren

Omdat het slechts eens in de 4 jaar schrikkeljaar is, trakteren wij alle bezoekers die op maandag 29 februari jarig zijn én alle andere bezoekers op een gratis toegangskaartje voor het Keringhuis. Normaal gesproken betaalt u € 2,00 p.p. vanaf 18 jaar, maar op deze bijzondere dag helemaal niets. Bovendien geeft dit kaartje een jaar lang gratis toegang tot het Keringhuis. Tot 18 jaar is de toegang altijd gratis.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.