Persbericht 25 april - Meivakantie, moederdagtraktatie en meer
 
 

Meimaand, feestmaand en vakantie

De meivakantie, Koningsdag op 27 april en Viering 4 en 5 mei naderen. In deze maand worden velen vanzelf wat trotser op ons land. Ontdek zelf waarom en waar we in Nederland heel groot in zijn.

  • Bekijk de grootste stormvloedkering van dichtbij tijdens de instaprondleiding. Een professionele gids vertelt over de uitdagingen van teveel of juist te weinig water. Er zijn rondleidingen in het Nederlands, Engels voor volwassenen en een Nederlandstalige versie voor kinderen. Lengte 60 minuten. Prijzen: 0-3 jaar gratis, 4-17 jaar € 2,30 p.p. + 1 begeleider gratis, vanaf 18 jaar € 4,30 p.p. incl. 1 jaar toegang. Reserveren via www.keringhuis.nl.
     
  • Kijkdoos knutselen. Tijdens de meivakantie kunnen kinderen na afloop van de kinderrondleiding hun eigen waterlandschap knutselen in een kijkdoos. Geschikt tot 14 jaar. Deelname gratis i.c.m. een kinderrondleiding. De activiteit 'Kinderrondleiding en kijkdozen knutselen' is te boeken via www.keringhuis.nl. Alleen het aantal kinderen hoeft opgegeven te worden.
     
  •  Onbeperkt pannenkoeken eten tijdens de meivakantie in het restaurant! Kosten pannenkoeken incl. 1 consumptie: Tot 13 jaar € 4,20. Vanaf 13 jaar € 7,00. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar het is wel handig dit te vermelden indien u ook een van de rondleidingen boekt.
 
 

Alle moeders gratis op Moederdag

Moeders die op zondag 8 mei met hun kinderen naar het Keringhuis komen worden getrakteerd op een gratis entree en rondleiding. Boek vooraf op www.keringhuis.nl.

 
 

Maak je eigen souvenir tijdens Pinksteren

Na de successen in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam en FutureLand op Maasvlakte 2 komt de workshop 'Op steen tekenen' ook naar het Keringhuis tijdens Pinksteren, op zondag 15 en maandag 16 mei 2016.

Steen schilderen
Of je nu 5 of 105 jaar bent, jong of oud, jongen of meisje, de workshop is leuk voor iedereen. Je kiest een mooie steen en laat je fantasie erop los met de vele kleurrijke viltstiften en allerlei soorten voorbeelden van decoraties, plaatjes en patronen. Heb je geen inspiratie of vertrouwen in je eigen tekenkunsten? Geen probleem, Joanna helpt je iets leuks te verzinnen of tekent alles wat je wilt op je steen, zodat je het zelf met de mooiste kleuren kunt invullen. Het resultaat is altijd mooi en zeer persoonlijk. Ideaal als aandenken of een cadeautje voor die ene zeer speciale persoon.

Deze workshop genaamd 'Maak je eigen souvenir’ is voor slechts € 2,00 p.p. te boeken op onze website. Duur circa 60 min.

Kunstenares Joanna Smolarz schildert op doek, papier en stenen. Haar werken zijn momenteel te bewonderen in het Breda's museum en in haar eigen atelier het Kruithuis in Hellevoetsluis. Joanne werkt ook in opdracht en is tevens kunstdocente.

 
 

Spring op de fiets

De zon laat zich steeds vaker zien, de bomen staan in bloei en de vogels tjirpen er vrolijk op los. Tijd om erop uit te trekken. Geef uw uitje een educatief tintje door uw route langs de Deltawerken uit te stippelen. Al trappend ontdekt u de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kustwerken, die bescherming bieden tegen de gevreesde noordwesterstormen.

Natuurlijk leidt de route ook langs de Maeslantkering. In het bijbehorende informatiecentrum het Keringhuis haalt u de fietsroutekaart gratis af bij de balie. Als u ook de omgeving van dit gedeelte van de Rotterdamse haven per fiets wilt bekijken dan vraagt u naar de gratis fietsroutekaart 'Rondje Maeslantkering en Landtong.

 
 

Lekker smullen

Ga picknicken op de heuvel naast het Keringhuis of verwen uzelf met wat lekkers uit ons restaurant en geniet van het prachtige uitzicht op de Maeslantkering. Het restaurant is geopend volgens de openingstijden van het Keringhuis: maandag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur, weekend 11.00-17.00 uur.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.