Persbericht 14 december - Nieuwe expositie, exclusieve lezingen en windpret tijdens de kerstvakantie
 
 

Kerstvakantie in het Keringhuis

Terwijl de wind buiten raast en de Maeslantkering klaar staat om stormvloeden tegen te houden, is het in het Keringhuis lekker warm en knus. Tijdens de kerstvakantie van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 is er een speciaal programma met de Wind Workshop voor kinderen en rondleidingen, exposities en lezingen over de Nieuwe Waterweg en het ontstaan van Hoek van Holland voor volwassenen.

Let op! Het Keringhuis is elke dag geopend met uitzondering van Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. Op Tweede Kerstdag is het Keringhuis wel open!

 
 

Maak je eigen weersverwachting

Nadat een hogedrukgebied voor vrieskou zorgde tijdens Sinterklaas, zorgt een lagedrukgebied nu voor toenemende wind in de dagen voor Kerst. Het weer komt en gaat. We nemen het voor lief of juist niet. Schijnt de zon of gaat het stormen? De meeste mensen kijken naar het journaal of raadplegen een website om te weten wat het weer “doet”. Maar hoe leuk zou het zijn als je zelf het weer zou kunnen voorspellen? Tijdens de workshop ontdek je hoe je dit doet en maak je ook je eigen windmeter. Kom tijdens de kerstvakantie naar de Wind Workshop en word de weerman of vrouw in jouw familie!

Duur: 90 minuten
Kinderen €2,30.
Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee.
Reserveren via www.keringhuis.nl 

 
 

Nieuwe expositie met lezing over de Nieuwe Waterweg

31 oktober 1866 werd het startsein gegeven voor de aanleg voor de aanleg de Nieuwe Waterweg. Dankzij deze vaarweg groeide de Rotterdamse haven uit tot een wereldhaven, waar de grootste schepen af- en aanmeren. En nu 150 jaar later is er opnieuw een startseizoen gegeven. De Nieuwe Waterweg wordt verdiept, zodat deze ook in de toekomst bereikbaar blijft.

Ter gelegenheid hiervan is er in het Keringhuis een expositiewand geopend over de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Deze bevat o.a. oude foto’s alsmede diverse scheepsmodellen. 

Op woensdag 28 december 2016 en donderdag 5 januari 2017 geeft Henk van der Lugt, voorzitter van Stichting Historisch Genootschap Hoek van Holland, een lezing over de aanloop naar de aanleg van de Nieuwe Waterweg en de geboorte van Hoek van Holland dat hierdoor ontstond. Deelname is inbegrepen bij de entree € 2,00 p.p. en te reserveren via www.keringhuis.nl. Aansluitend kan er nog deelgenomen worden aan een instaprondleiding met korting € 2,30 vanaf 18 jaar.

Langs de oevers van de Nieuwe Waterweg ligt nog een belangrijk waterwerk: de Maeslantkering. Dit is een stormvloedkering die 2 miljoen mensen beschermt. Ook deze is te bewonderen bij het Keringhuis!

 
 

Nieuw: instaprondleidingen en kinderrondleidingen op doordeweekse dagen

Op veler verzoek bieden we nu ook op werkdagen instaprondleidingen voor volwassenen aan in Nederlands en/of Engels. En elke woensdag is er een kinderrondleiding, al dan niet met aansluitende knutselactiviteit. Iedereen kan meedoen, want vanaf 2017 sluit de aanvangstijd aan op elk basisschoolrooster.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.