Persbericht 2 april - Pasen bij het Keringhuis
 
 

Kinderrondleidingen en Paasspeurtocht

Tijdens het Paasweekend zijn er extra activiteiten voor kinderen. Er is elke dag (za 7 april t/m ma 9 april) om 14.00 uur een Kinderrondleiding. De Kinderrondleiding heeft een programma en verhaal dat speciaal is afgestemd op onze jonge bezoekers! Ouders en begleiders gaan gratis mee met de Kinderrondleiding.

Bij de receptie kan een gratis Paasspeurtocht opgehaald worden. Vind je alle antwoorden? Lever de speurtocht in bij de receptie voor een Paasverrassing!

 
 

Paashaas verstopt eieren bij waterspeelplaats

Het is Lente! De waterspeelplaats is weer open. Kom het water in goede banen leiden en houdt met de pompen je dorp droog.

Ook de Paashaas bezoekt met Pasen de waterspeelplaats.... Vind jij een ei? Lever het in bij het restaurant voor een gratis ijsje! (zondag 8 en maandag 9 april,1 ei/ijsje per kind)

 
 

Meer rondleidingen met Pasen en in april

Op 2e Paasdag zijn er ook extra rondleidingen voor volwassenen en Engelse bezoekers.

Daarnaast elke zaterdag en zondag in april:
12.00 Instaprondleiding
13.00 Instaprondleiding
14.00 Kinderrondleiding
15.00 English Tour

Een professionele gids vertelt alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna volgt een bezoek aan het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want dit gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk.

Duur rondleidingen: 60 minuten
Tarief: volwassenen €4,- / kinderen €2,-


Reserveer uw rondleiding online!

 
 

Korting met RotterdamPas

Tot en met 31 mei krijgen houders van de RotterdamPas 50% korting op een instaprondleiding.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.